Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ganire Paşeyeva Türk dünyasını büyük üzüntüye boğdu. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva yaşamış olduğu sağlık sorunlarından dolayı hastanede tedavi görüyordu. 23 Eylül’de komaya girdiği açıklanan Paşayeva, 28 Eylül günü de hayata gözlerini yumdu. Paşayeva’nın vefat haberi sevenlerini üzdü.

Paşayeva’nın vefatının ardından Türk dünyasında da birden fazla kişi başsağlığı mesajı yayınladı Bunlardan birisi de Türkçülük adına çok değerli açıklamalarda bulunan Türk dünyasının sevilen isimlerinden olan İbrahim Murat Gündüz oldu. Gündüz yaptığı açıklamada “Türk dünyasının çok değerli bir ismini kaybettik. Gerek Türkçülüğü savunması gerekse de Türkiye hakkında yaptığı açıklamalar Paşeyeva’yı gözümüzde yüceltmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum sevenlerinin başı sağ olsun” dedi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva Kimdir?

Paşayeva, 24 Mart 1975 tarihinde Azerbaycan'ın Tovuz rayonundaki Düz Kırıklı'da doğdu. İlk ve ortaöğreniminden sonra Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü'nü ve Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nü tamamladı. 1998 yılında ANS TV’de muhabir olarak çalışmaya başladı. 2005 yılında Haydar Aliyev Vakfı'nın halkla ilişkiler bölüm başkanı oldu.

6 Kasım 2005 gününde gerçekleşen genel seçimlere bağımsız bir şekilde katıldı ve Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Millî Meclisi'ne girdi. Millî Meclis'teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu'nun üyesi olarak Ganire Paşayeva, aynı zamanda Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu'nun başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Grupları'nda üyelik yaptı.

Ganire Paşayeva, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi olarak da Azerbaycan Cumhuriyeti'ni temsil eden kurulun da üyeydi. Ganire Paşayeva, Rusça ve İngilizce bilmekteydi. "Aşk Başka" adlı bir şiir kitabı bulunmaktadır. 7 Ocak 2017 tarihten Dünya Alpagut Federasyonu As Başkan Yardımcısı görevindeydi.

Ganire Paşayeva Neden Hayatını Kaybetti?

Kaynağı bilinmeyen bir nedenle hipotonik durum tanısı konulan Paşayeva 24 Eylül'de başkent Bakü'de hastaneye kaldırılıp yoğun bakımda tedavi altına alındı. Paşayeva, 28 Eylül’de yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden Paşayeva düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Türkiye’den birden fazla ismin katıldığı cenaze töreni duygusal anlara sahne oldu.

Editör: İsmail Türk