Milliyetçi iş insanı İbrahim Murat Gündüz, Türkiye Kickboks Federasyonu başkanı Salim Kayıcı ve ekibine yönelik eleştirileriyle bilinir. Gündüz, Anatolia Spor Kulübü'nün kurucusu ve şampiyon karate antrenörü Cumali Sarıdoğan'ı, prestijli WSKF Federasyonu'nun baş eğitmeni, 9. dan karate ustası Japon Hitoshi Kasuya sensei' Adana'da bir seminer düzenlemek üzere davet ettiği için övgüyle karşıladı. Ayrıca, Karate ve Eğitim Yardımlaşma Vakfı'nın Mütevelli Heyeti üyesi olan Gündüz, Türkiye Karate Federasyonu başkanlık seçimlerinde Ercüment Taşdemir'i, Türkiye Kickboks Federasyonu başkanlık seçimlerinde ise yakın dostu ve Türkiye Kickboks ve Muay Thai Milli Takımları antrenörü Şahin Eroğlu'nu sonına kadar destekleyeceğini açıkladı.

Mücadele sporlarına olan maddi ve manevi desteğiyle tanınan İbrahim Murat Gündüz, Ercüment Taşdemir'in Türkiye Karate Federasyonu'na ve Şahin Eroğlu'nun Türkiye Kickboks Federasyonu'na başkan olarak seçilmeleri halinde, Türkiye'ye yabancı spor yatırımcılarını ve promotörleri davet edeceklerini ve her sporcuya maddi destek sağlayacak sponsorlar bulacaklarını belirtti. Türkiye'de profesyonel karate ve kickboks organizasyonları düzenleyeceklerini, Spor Toto ile işbirliği yapacaklarını, sporcuların ve antrenörlerin para kazanabileceği profesyonel bir sistem kurmayı hedeflediğini, dünya çapındaki diğer karate ve kickboks milli takımı sporcularıyla sürekli kamplar düzenleyeceklerini vurguladı. Türk sporcusunun ve ülkemizin spor konusunda dünya çapında önemli bir yere sahip olabilmesi için Türkiye’de benzersiz bir kamp yeri inşa edeceklerini ve uluslararası alanda ses getirecek profesyonel organizasyonlar düzenyeceklerini ifade etti.

Gündüz, bugüne kadar söylediklerinin arkasında durduğunu ve yaptıklarından pişman olmadığını belirtti. Bilindiği üzere, Türkiye Kickboks Federasyonu mevcut başkanı Salim Kayıcı, Adanalı iş insanı İbrahim Murat Gündüz hakkında tehdit, hakaret ve benzeri suçlamalarla toplam yedi kez şikayette bulundu. Sporseverlerin yakından takip ettiği olaylarda, Salim Kayıcı ve İbrahim Murat Gündüz Ankara adliyesinde bir araya geldi ve mahkeme çıkışında Gündüz, Kayıcı’nın korumalarına yönelik sert ifadelerde bulundu. "Kurt saldırmaya karar vermişse ne sürüyü hesaba katar ne de çobanı" diyen Gündüz, hiç kimseden korkmadığını korkması gerekenin Kayıcı ve taraftarları olduğunu yineledi.

Uzun yola çıkacakların dikkatine! Uzun yola çıkacakların dikkatine!

"Karakter sahibiyseniz düşman sahibi de olursunuz" diyen İbrahim Murat Gündüz, gençliğinden beri her türlü düşmanlığa ve husumete alışkın olduğunu belirtti. Salim Kayıcı ve ekibinden hiç çekinmediğini söyleyen Gündüz, "Kurtların arasında büyümüş birini koyun sürüsüyle korkutamazsınız" diyerek meydan okudu.

6 Şubat depreminde Türkiye Muaythai Federasyonu antrenörleri ile birlikte "Vatan Fedaileri" isimli bir arama kurtarma ekibi kurduklarını belirten İbrahim Murat Gündüz, "Bizim kurduğumuz arama kurtarma ekibi tamamen menfaatsiz bir örgüttür. Yaralılarımıza ve depremzedelere yardım etmek için cebimizden masraf ederek Vatan Fedaileri ekibini kurduk. Bu arada Salim Kayıcı neredeydi? Türkiye Kickboks Federasyonu yetkilileri neredeydi? Kendilerini çok hayırsever olarak tanıtan bu kişiler o zaman ortada yoklardı. Ayrıca, çeşitli suç örgütü üyeleri ile medyada fotoğraf paylaşmaktan çekinmiyorlardı," dedi.

Türkiye Kickboks Federasyonu başkanlık seçimlerinde pek çok ilde tanıdığı önemli kişiler, kanaat önderleri, sporcular ve antrenörler olduğunu belirten İbrahim Murat Gündüz, bu seçimi Şahin Eroğlu'na kazandırmak için tüm enerjisini ve gücünü kullanacağını ifade etti.

Gündüz, sözlerini "Kilo aldırmıyor diye kul hakkı yemeyin" diyerek tamamladı.

https://www.tgrthaber.com/spor/turkiye-muaythai-federasyonu-profesyonel-sube-baskan-yardimcisi-ibrahim-murat-gunduz-antrenorlere-ve-sporculara-tesekkur-etti-2833116

https://www.sondakika.com/amp/haber-ibrahim-murat-gunduz-yilin-spor-tesvik-ve-16308566/

https://www.krttv.com.tr/haberleri/ibrahim-murat-gunduz

Editör: İsmail Türk