İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), doğalgaz dağıtım şirketi olan iştiraki İGDAŞhalka arz etmeyi planlıyor. İBB, daha yüksek doğalgaz tarifesinin onaylanması durumunda 10 milyar dolara kadar değerleme olabileceğini bekliyor.

İBB, doğalgaz dağıtım şirketi İGDAŞ'ı halk arz etmeyi planlıyor. Yüksek doğalgaz tarifesinin onaylanması durumunda İGDAŞ'ın 10 milyar dolara kadar değerleme alabileceği kaydedildi.

İBB'den doğalgaz dağıtım şirketi İGDAŞ için flaş bir karar geldi. İBB, İGDAŞ'ı halka arz etmeyi planlıyor. Söz konusu plan 2010'lu yıllarda gündeme gelmiş ancak hayata geçirilmemişti. İBB Finansman Şube Müdürü Neslihan Vural, daha yüksek doğalgaz tarifesinin onaylanması durumunda İGDAŞ'ın 10 milyar dolara kadar değerleme yakalayabileceğini belirtti.

Bloomberg'in sorularını yanıtlayan Vural, İBB'nin İGDAŞ'taki hissesini yüzde 90'lardan yüzde 20'li seviyelere indirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

THY'den ucuz bilet kampanyası. Sadece 2 gün sürecek THY'den ucuz bilet kampanyası. Sadece 2 gün sürecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin doğalgaz dağıtım şirketini halka arz etme planını yeniden canlandırıyor.

Özelleştirmeden yana olduğunu belirten Vural, "Bir finans insanı olarak özelleştirmeden yanayım. Belediyenin nihayetinde sadece belediye işlerine geri dönmesi gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Vural, İBB Meclisi'nde çoğunluğunun CHP'ye geçtiğine dikkat çekerek, bu durumun aralarında İGDAŞ'ın halka arzının da bulunduğu çeşitli finansman modellerini hayata geçirmeleri için bir fırsat olduğunu kaydetti.

İBB Meclisi’nin halka arz izninin hala geçerli olduğunu belirten Vural, yatırım bankalarını yetkilendirme aşamasından önce yapılması gereken bazı çalışmalar olduğunu ve bunlar arasında şirket ana sözleşmesinin yeniden düzenlenmesinin de olduğunu ifade etti.

Editör: Habererk Com