Başarılı iş adamı İbrahim Murat Gündüz İzmir Alaçatı’da Sole Mare plaj işletmesine yapılan saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz pazar günü saat 15.50’de 17 yaşındaki iki şahıs tarafından yapılan silahlı saldırıya dair görüntüler yayınlandı. Görüntüde ikilinin kapıdaki güvenlik görevlisini geçtikten sonra işletmenin içine ve dışına ateş açtıkları görülüyor.

Olay anına dair görüntülerde ikilinin amatör olduğu bu kişilerin arkasında birilerinin olduğu anlaşılıyor. İbrahim Murat Gündüz “Bu kişilerin arkasında birilerinin olduğunu düşünüyoruz, sonuçta içeri girmesinler diye 18 yaşından küçük kişileri kullanmışlar, kimse yanında uzi ve tabanca ile gezmez, bu basit bir eylem değil” dedi.

İbrahim Murat Gündüz “Sole Mare Plaj İşletmesinin Dokunulmazlığı Bitti”

İbrahim Murat Gündüz olay anında orada bulunduğunu belirterek “Atılan mermilerden birisi de benim aracıma isabet etti, bunca yıldır dokunulmaz olan Sole Mare’nin dokunulmazlığı bitti. Sole Mare artık dokunulmaz değil. Bu silahlı saldırı işletmenin itibarını zedeledi. Yıllardır dokunulmaz olan Sole Mare artık dokunulmaz değil” dedi.

Yapılan saldırının failleri yakalansa da Gündüz bu olayın devam edeceğini belirtti. Yapılan saldırının 17 yaşında iki küçük çocuğun gerçekleştirmesinin ardında yatan sebepleri var. 18 yaş altı gençler daha az ceza aldığı için bu yaşlarda kişilerce gerçekleştirildi olay. Saldırıya dair detaylar ortaya çıktıkça olayın neyden kaynaklandığı da ortaya çıkmaya başladı. Olay anına dair İbrahim Murat Gündüz “Büyük bir güvenlik zafiyeti var” dedi.
 

İbrahim Murat Gündüz “Güvenlik Kapıda Boy Göstermekle Olmaz”

Kameralarda belirlenenlere göre güvenlik olay anında ortamda bulunmuyor, bilhassa olaya neden olanların kapıdan geçmesine izin veriyor. Yaşanan olayda güvenlik zafiyetinin bulunduğunu belirten Gündüz “Güvenlik kapıda boy göstermekle olmaz, bu olayın tamamen güvenlik zafiyetinden kaynaklandığını düşünüyorum. Güvenlik seçiminde bu tarz işletmelerin dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle bu işler için Adanalılar hazır, bizler barut kokusu ve silah sesleri ile büyüdük. Bu tarz olaylar bizim için sıradan olaylar” dedi.

Sole Mare plaj işletmesine yapılan saldırıda 7 araca kurşun isabet ederken bir taksi şoförü ise omzundan yaralandı.
 

İbrahim Murat Gündüz “Güvenlik Bizim İşimiz Kimse Adanalılardan İyi Bu İşi Yapamaz”

İbrahim Murat Gündüz aynı zamanda güvenlik işi için sporcuları önerdiğini buna rağmen kimsenin bu duruma ayak uydurmadığını belirterek “Güvenlik bizim işimiz kimse bu işi bizden iyi yapamaz, bizler barut kokusu ve silah sesleri ile büyümüş bir nesiliz” dedi.

Yaşanan olayda güvenliklerin mutlaka eski sporculardan seçilmesini aynı zamanda bu işi yapanların profesyonel milli antrenörler tarafından yetiştirilmesi gerektiğini belirterek “Yaşanan olayın bu yaştaki bireylere yaptırılması olayın devamının geleceğini gösteriyor. Eğer olayın ardında kimse olmasa bu kişiler üç araç değiştirerek kaçmaz, sadece ateş edip kaçarlar. Önemli olan kimin ateş ettiği değil bu olaydan kimin fayda gördüğü” dedi.

Aynı zamanda İbrahim Murat Gündüz olayın devam edeceğini belirterek “Bu tür olayların bir daha gerçekleşmemesi adına güvenlik işinin işin ehline verilmesi gerektiğinden yanayım. Biz Adanalılar bu işin ehliyiz, husumete hazırız bir silah patlasa ateşin üzerine koşarız, güvenlik işinin Adana’nın yiğitlerine verilmesinden yanayım” dedi.

İzmir’de Gerçekleşen Silahlı Saldırının Failleri Tutuklandı

İzmir’de gerçekleşen silahlı saldırı sonrası polis olayı gerçekleştiren ikilinin peşine düştü. Yapılan kovalamaca sonrası üç araç değiştiren ikili caddenin ortasında yakalanarak ters kelepçe ile İzmir Organize İşler Şube Müdürlüğüne götürüldü. İbrahim Murat Gündüz faillerin yakalanması ile ilgili “Önemli olan olayı gerçekleştirenlerin yakalanması değil, bu olayın azmettirenlerin yakalanması” dedi.

Editör: İsmail Türk