Kocaeli’de yaşanan trajik bir olayda, 24 yaşındaki Gülhan Esen’in hayatını kaybettiği ve eski erkek arkadaşı M.T. (28) tarafından öldürüldüğü bildirildi. M.T.'nin yakalanmamak için günlerce sokaklarda dolaştığı ve genç kadını sürekli takip ettiği, hatta rahatsız ettiği için Gülhan’ın şikayetçi olduğu belirtildi.

Pekmez Kardeşler suç örgütü çökertildi Pekmez Kardeşler suç örgütü çökertildi

Gülhan Esen, evliliğinin üzerinden yedi ay geçtikten sonra, 16 Mart’ta işe gitmek üzere evden ayrıldığı sırada, M.T. tarafından dört el ateş edilerek öldürüldü. M.T., cinayetin ardından babasına ait aracı olay yerinde terk edip kaçtı. Polis, kamera kayıtlarını inceleyerek zanlıyı İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde yakaladı.

M.T.'nin yakalanma korkusuyla toplu taşıma araçlarına binmediği ve otelde kalmadığı, bunun yerine günlerce yürüyerek ve çaldığı kıyafetlerle kimliğini gizlemeye çalıştığı ortaya çıktı. Yakalandıktan sonra Gebze Adliyesi’ne sevk edilen zanlının, genç kadını sürekli takip ettiği ve zaman zaman rahatsız ettiği için Gülhan’ın daha önce şikayetçi olduğu öğrenildi.

Bu vahim olay, kadın cinayetlerinin önlenmesi için daha etkili önlemler alınması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi. Kadın örgütleri, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri davalarında daha caydırıcı cezalar verilmesi çağrısında bulunuyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2024 Şubat ayı raporuna göre, bu ay içinde 36 kadın öldürüldü. Bu kadınların 10’u kocaları, 7’si eski kocaları, 7’si sevgilileri, 4’ü babaları, 3’ü oğulları, 2’si tanıdık bir kişi ve 1’i tanımadıkları biri tarafından hayatını kaybetti. İki olayda ise katilin kimliği henüz belirlenemedi. Bu istatistikler, kadın cinayetlerine karşı mücadelede daha fazla eylem gerektiğini vurgulamaktadır.

Kaynak: ajanslar