İSTANBUL, (DHA) - İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu (TPÖÇG) iş birliği ile hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi 'Sosyal Mentor'un ilk etabı gerçekleştirildi. Projede, depremden etkilenen, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin yalnız hissetmemeleri; bu süreçte eşlik edecek bir mentor ile hareket ederek psikolojik, sosyal ve akademik gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üniversiteye hazırlanan öğrencilerin psikolojik, sosyal ve akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesinin ilk etabında; 77 farklı üniversiteden, 60 bölümden seçilen 243 öğrenci iki hafta boyunca toplamda 26 oturumda, alanında duayen isimlerinden ücretsiz eğitim aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri paydaşlığında yönlendirilen, üniversiteye hazırlanma sürecinde olan öğrenciler hedefledikleri bölümde öğrenim gören öğrencilerden mentorluk alacak. 13-25 Mart tarihlerinde ilk oturumu gerçekleştirilen projenin ilk etabında gönüllü mentor öğrencilerin aldıkları bazı eğitimler ise şöyle:

“Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu İbrahim Betil’den “Liderlik”, Araştırmacı Prof. Dr. Sinan Canan’dan “Anlam Oluşturmak”, Oyuncu Ercan Kesal’dan “Çok İstersen Mutlaka Olur Guzum!”, Eğitimci-Yazar Dr. Bahar Eriş’ten “Eleştirel Düşünme”, Yazar Canten Kaya’dan “Etkili İnsan Olmak” Gri Koç’tan “Koçluk Üzerine Dikkat Edilmesi Gerekenler”, Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu’ndan “Stratejik Hedef Belirleme”, “Sürdürülebilir Motivasyon” ve “Öğrenmeyi Öğrenme"

Öte yandan projenin bir sonraki etabında; üniversiteye hazırlık sürecinde olan öğrenciler ile gönüllü mentor öğrenciler ile bir araya gelerek YKS sınavına kadar 10 hafta boyunca bireysel görüşmeler gerçekleştirecekler.

Kaynak: dha