Mardin Valiliği, kentte düzenlenecek her türlü yürüyüş, protesto gösterisi ve basın açıklaması gibi etkinliklerin yanı sıra, bu tür etkinliklere destek olmak için gelen kişi ve araçların şehre girişinin dört gün boyunca yasaklandığını ilan etti.

Kobani Davası'nda verilen kararlar sonucunda, Selahattin Demirtaş'a 28 yıl, Figen Yüksekdağ'a ise 30 yıl hapis cezası verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, bu yasakların; anayasal ve yasal sınırlamalar çerçevesinde, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak, terör örgütlerinin eylemlerini engellemek, milli güvenliği sağlamak, kamu düzenini ve genel sağlığı korumak, suç işlenmesini önlemek, temel hak ve özgürlükler ile diğer bireylerin hak ve özgürlüklerini ve genel asayişi sürdürmek, şiddet olaylarının yayılmasını önlemek amacıyla alındığı belirtildi. Bu bağlamda, Mardin il sınırları içinde 16 Mayıs 2024, saat 18:00'den 20 Mayıs 2024, saat 18:00'e kadar sürecek olan yasak, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca uygulanacak.

Ayrıca, belirtilen tarihler arasında, ilçelerimizden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak, herhangi bir kanuna aykırı eyleme katılımı engellemek amacıyla, bu tür eylemlere katılması muhtemel kişi veya grupların ilimize ve ilçelerimize girişlerine, çıkışlarına ve ilimiz güzergâhını kullanmalarına izin verilmeyeceği kararı alındı.

Gümüşhane'de deprem! Gümüşhane'de deprem!

Diyarbakır Valiliği de, benzer bir dört günlük yasaklama kararının alındığını duyurdu. Açıklamada, 2014 yılında yaşanan ve "6-8 Ekim Olayları" olarak bilinen süreçteki saldırıların ardından, bu olayların tekrarlanmasını arzulayan terör örgütü sempatizanları ve marjinal gruplar tarafından il genelinde yasa dışı eylemlerin gerçekleştirilme ihtimaline karşı önlem alındığı belirtildi. Bu eylemler nedeniyle kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği, toplumsal çatışma çıkarılmak istenebileceği değerlendirildiğinden, ilgili kanun maddeleri gereğince 16 Mayıs 2024, saat 18.45'ten 19 Mayıs 2024, saat 23.59'a kadar sürecek olan yasaklar uygulanacak.

Kaynak: Haber Merkezi