Ticaret Bakanlığı, bir süre önce otomobil satışlarında liste fiyatının üstünde satış yapanlara yasak getirmişti. Ancak, fırsatçıların bu yasağı da delen yeni oyunu ortaya çıktı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, fırsatçıların yeni yöntemi ikinci el otomobil satış yapan internet sitelerindeki bazı ilanlarda dikkat çekti. Türkiye’nin en büyük ikinci el otomobil satış sitesindeki ilanlarda aracını liste fiyatının üstünde satmak isteyen fırsatçıların aracın gerçek satış fiyatını yazmadığı, göstermelik bir fiyat verildiği belirlendi.

2023 model 6001 km bir otomobil için verilen ilanının açıklama bölümünde “Ticaret Bakanlığı’nın aldığı karar gereği fiyatı liste fiyatındadır. Detaylar telefonda verilecektir. Araçta ekstralar vardır. Opsiyonlar ile liste fiyatı üstüne çıkmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Bir başka ilanda da 2023 model 6001 km bir aracın "fiyatının güncel piyasa koşullarına göre değişebileceği” bildirildi. Başka bir ilanda da araçtaki aksesuar donanımının fiyata dahil olmadığı belirtildi.

Otomobil piyasasında fiyatlar döviz kurlarındaki artış nedeniyle 6 ay içinde bir kaç kez artmıştı. 6001 km’den düşük ikinci el otomobillerde “liste fiyatının üstüne satılamayacağına" ilişkin kuralda, satıcının otomobili aldığı tarihteki liste fiyatı değil, satmak istediği tarihteki liste fiyatı baz alınıyor.

Editör: Yadigar Hanım