İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezun ve öğrencilerinin talepleri yıllardır karşılanmıyor. Haklarını isteyen Türk gençlerinin sesi olmaya devam ediyoruz.

İİBF’lilerin talepleri şöyle:

600bin İİBF mezunları GİH ve İDARİ kadrolarına atanmak için eğitim almıştır ancak 4001 kodu ile (tüm lisans mezunlarına)tercih hakkı verilmesi 600 bin İİBF mezunun  yüksek puanlarla atanamamasına neden olmaktadır . 4001 kodu ile atanan Öğretmenler, Sağlıkçılar , Mühendisler vb meslekler kendi alanlarına geçiş yapmak için İİBF nin hakkı olan kadroları basamak olarak kullanması ,kadroların boş kalmasına İİBF mezunlarının ise boşta kalmasına neden olmaktadır ..İİBF sadece hakkı olan GİH kadrolarına KPSS P3 PUANI İLE MÜLAKATSIZ ATANMAK İSTİYOR ………4001 NİTELİKSİZ KODA   HAYIRRRRRRR……

Diğer  mesleklerde(öğretmen, sağlıkçı vb)  yaş şartı olmaz iken İİBF mezunlarına 35 YAŞ ŞARTI engeli  getirilmesi bizleri mağdur etmektedir . İstihdam’ın az olması ,çift yıllarda sınava girilmesi ,mülakatlı alımların olması nedeni ile İİBF mezunları  35 yaşlarına geldi halde atanamamaktadır ve kurumların 35 yaş şartı koyması nedeni ile yıllarca verdiğimiz emekler boşa gitmesi  neden olmaktadır ….35 YAŞ ŞARTI KALDIRILMASINI İSTİYORUZZZZZ

İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (İİBF) BÖLÜM AYRIMI OLMAKSIZIN ATAMA HAKKI İSTİYOR …kurumlar tercih  kılavuzunda bazı bölümlerin kodlarına yer verirken bazılarına yer vermemesi arkadaşlarımızı mağdur etmektedir bizler ortak dersler aldığımız için aynı kadrolara atanma hakkının hepimize verilmesini talep ediyoruz .(maliye, işletme, muhasebe, kamu yönetimi, iktisat, çeko , ekonometri , banka ve finans,uluslar arası ilişkiler ) ORTAK KOD İLE ATAMA İSTİYOR…..

Kurumların , Lisans mezunlarından daha fazla Ön lisans mezunlarına  daha fazla kadro vermesi lisans mezunlarını fazlasıyla üzülmesine neden olmaktadır biz neden daha fazla okuduk neden masraf yaptık emek harcadık diye isyan etmesine neden olmaktadır.Kurumlardan   %20 ön lisans ,%80 LİSANS  mezunlarına kadro hakkı tanımasını istiyoruz …….

GİH kadrolarında yükselme hakkı İİBF nin hakkıdır.4001 e verilmesi bu iş için eğitim almış  İİBF mezunlarını üzmektedir .LİYAKATLI  atama hakkı istiyoruz ….

Kurumların üst üste ilana çıkması nedeni ile yüksek puanlı bir kişinin tüm ilanlara başvurmasına neden olmuştur. bu da kadroların boş kalmasına (kadro yakmaya ) neden olurken diğer arkadaşlarımızın kpss sıralamasına giremediği için atanamamasına neden olmuştur . İlanların planlı bir şekilde yayınlanmasını istiyoruz ..

 Sözleşmeli kişinin kadroluya geçişte ,kadroludan sözleşmeliye geçişte  ,sözleşme imzalamadığı için başka sözleşmeli alıma başvurma hakkının olması yada unvan farkı nedeni ile geçişlerde herhangi bir yaptırımın olmaması nedeni ile bilinçsiz tercihler yapılmasına ve kadroların boşa yanmasına neden olurken yüksek puanlı binlerce kişinin atanmasına engel olmaktadır.Keyfi tercihlerin önüne geçmek için yaptırımlar getirilmesini talep ediyoruz.

Ticaret bakanlığı

 Tarım bakanlığı

 Çevre şehircilik bakanlığı

 Milli eğitim bakanlığı

 İç işleri bakanlığı

Gençlik spor bakanlığı

 Sağlık bakanlığı

 SGK

 belediyeler

 kitler

 iş kur

 ptt

 Üniversiteler

Bankalar

 Nüfus müdürlüğü

 Vb KURUMLARDAN İSTİHDAM BEKLİYORUZ ……

KPSS (B) P3  PUANI İLE ATAMA İSTİYORUZ..

 MÜLAKATSIZ ALIMLAR İSTİYORUZ.

35 YAŞ ŞARTININ KALDIRILMASINI İSTİYORUZ

İİBF ORTAK KOD İLE ATAMA İSTİYORUZ

YEDEK LİSTELİ İSTİHDAM İSTİYORUZ

PLANLI ATAMA TAKVİMİ İSTİYORUZ

MALİYE

İŞLETME

ÇEKO

MUHASEBE

KAMU YÖNETİMİ

İKTİSAT

ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER

BANKACILIK VE FİNANS

EKONOMETRİ

Ortak kod ile atama hakkı İSTİYORUZ …

Editör: Habererk Haber Merkezi