İngiltere merkezli bir flört sitesi tarafından 2 bin İngiliz yetişkin üzerinde bir anket yapıldı. Anket, ilişkide karşı tarafı en çok hoşnutsuz eden ve ayrılma kararı aldıran davranışlara yer verdi.

Katılımcıların yüzde 49’u, karşısındaki kişinin garsona kaba davranmasından, müzisyen David Bowie’nin adını yanlış telaffuz etmesine kadar uzanan geniş bir skalaya göre ilişkisini bitirdiği ortaya çıktı.

Ankete katılan insanların yüzde 16’sı, karşıdaki kişi kötü koktuğu için ilişkisini bitirdiğini belirtti. Kötü kokmak, en çok tercih edilen kategori olurken ikinci sırada da bir konuda gerçekte olduğundan daha bilgiliymiş gibi davranmak ya da baskıcı/kaba olmak geldi. Ankette her ikisi de yüzde 15 oranında oya sahip.

Beşinci sırada ise, ilk mesaja cevap verilmediği halde ikinci mesajın atılması gelirken katılımcıların hoşlanmadığı bir başka konu da yüzde 12 oranla burçlara takıntılı olmak oldu. Anketteki kişilerin %11’i de uçak indiğinde alkışlayan biriyle ilişkisini bitirdiğini belirtti.

Erkeklerin onda biri, ilk buluşmada yemek paylaşmak isteyen biriyle ilişkisini keserken kadınların yüzde 14’ü de futbol takımına “biz” diyen birini yargılıyor.

Anketi değerlendiren İngiliz flört uzmanı Emma Hathorn, “İnsanlar ne istedikleri konusunda çok kararlılar, bu da güçlendirici. Çevrimiçi flört edebilmek, bekarlar için yepyeni bir dünya açtı, bu da insanların her zamankinden daha yüksek standartlara sahip olabileceği anlamına geliyor.” İfadelerini kullandı.

Editör: Dicle Doğan