Dün akşam Fatih Camii’nde bağırması üzerine kendisine müdahale eden imam Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaralayan saldırgan Ömer Salgın, "kasten öldürmeye teşebbüs"ten tutuklandı.

Şüpheli savcılığa verdiği ifadede, “Cami vaazlarıyla okuduklarım arasında çelişki olduğu için imama karşı öfke duymuş olabilirim” dedi. Tekbir seslendirdiğini belirten şüpheli, olayın devamını hatırlamadığını iddia etti.

Şüpheli Ömer Salgın savcılığa verdiği ifadede evli ve iki çocuk sahibi olduğunu anlattı. Ticaretle meşgul olduğunu söyleyen Salgın, aylık ortalama gelirinin 500 bin lira olduğunu ifade etti. Geçmişte ailevi sorunlar yaşadığını dile getiren Ömer Salgın, “Bildiğim kadarıyla sağlık problemim yok. İki defa evlendim. Son evliliğimde de sıkıntılar çektim. Hayatta yaptığım iyiliklerin karşılığını göremedim. Beş vakit namaz kılıyorum” dedi. Fatih Camii’ne vakit namazları için gittiğini söyleyen şüpheli, “Son olarak ortağım Samet N.'nin eski eşim M.S. ile ilişkisi olduğunu öğrendim. Bu yüzden çok sıkıldım. Olay günü camide tekbir diyerek bağırmaya başladım. Sonrasını anımsamıyorum” dedi.

“ANLIK BİR REFLEKS”

Olayda kullandığı bıçağın kendisine ait olduğunu söyleyen şüpheli, “İmamların iyilik sembolü olan kişiler olması nedeniyle çok sıkıntıya girdiğimden ve cami vaazlarıyla okuduklarım arasında uyumsuzluk olduğu için imama karşı öfke hissetmiş olabilirim. Bu davranışımda bana herhangi bir kişi veya kurum yön vermedi. Anlık bir refleks sonucu gelişti” dedi.

Şüpheli ifadesinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi ve “öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanarak hapishaneye gönderildi.

SALDIRGANIN BABASI İFADE VERDİ

Olayın ardından Salgın’ın babası H.S. de ifade vermeye çağrıldı. Bursa’dan gelen baba H.S., polise verdiği ifadede oğlunun 2 defa evlenip boşandığını, bir süre önce işlerinin kötüye gittiğini ve 1-2 ay önce dini konulara ilgi duymaya başladığını söylediği bildirildi.

“SUSMA” HAKKINI KULLANDI

Hastanede tedavisi bugün öğlen saatlerinde biten Ömer Salgın saat 14.00 civarında tekrar Cinayet Büro Amirliği’ne getirildi. Ancak avukatı aracılığıyla ifade vermeyi reddeden Ömer Salgın, “Susma” hakkını kullandığı kaydedildi.

TUTUKLANDI

Fatih Camisi’nde 2 kişiyi bıçakla yaralayan Ömer Salgın tutuklandı.

ADALET BAKANI TUNÇ’TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: İstanbul Fatih Camii’nde İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem adlı vatandaşlarımıza yönelik saldırı sonrası gözaltına alınan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılan şüpheli hakkında iki kez Kasten Öldürmeye teşebbüs suçlarından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklama kararı verilmiştir. Adli soruşturma çok yönlü sürmektedir.

42 ilde narkotik operasyonu: 321 gözaltı 42 ilde narkotik operasyonu: 321 gözaltı

Menfur saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem’e acil şifalar dileyerek geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Milletimizin huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan hiçbir provokasyona izin vermeyeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum.

Editör: Ali Özyiğit