İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesindeki izlenimlerini TV100'de Uğur Dündar ile Deprem Özel yayınında anlattı.

İmamoğlu, İBB'ye ait AKOM'da gerçekleşen yayında deprem bölgesinde yapılan çalışmaları aktarırken, Uğur Dündar'ın sorusu üzerine eski AKP Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu deprem bölgesinde kendisine "İngiliz uşağı" sözleriyle saldırması hakkında ilk kez konuştu. Saldırı anını anlatan İmamoğlu, "Saçma sapan bir durum. Ben döndüm sadece 'normal değilsin abla lütfen bizi rahat bırak' dedim. Bu kadar. Sonrasına o basına yansıyan lafları... Hiç hoş değil. Normal vatandaş olsa hiçbir şey diyemeyiz. Ama bir milletvekili olan... Ki ben iki saat sonra öğrendim milletvekili olduğunu. Haklarımı arayacağım. Çünkü o hakkı yok. Vatandaşımızı bütün ruhumuzla dinleriz, neyi eksik yaptık diye düşünürüz. Ama bu ayrı bir şey." dedi.

NE OLMUŞTU?

Eski AKP Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu deprem bölgesinde bulunan İmamoğlu’na saldırmıştı. AKP’li Reyhanlıoğlu, İmamoğlu’na “İngiliz uşağı defol” diye seslenmişti. İmamoğlu, “Sakin olun derken” Reyhanlıoğlu, “Defol" demişti.

Reyhanlıoğlu daha sonra kendisini, "İmamoğlu bir grup insanla enkaz bölgesine geldi. Ben yakınlarımın enkazdan çıkarılmasını bekliyordum. O bölgeden olmayan, yanlarında getirdikleri kişiye hemen mikrofon uzattılar, o şahıs burada devlet yok çalışma yok diye her zaman yaptıkları gibi yalan söyleme başladı" sözleriyle savunmuştu.

Eski AKP Milletvekili Nursel Kocabaş Reyhanlıoğlu kurtarma çalışmaları  yapan İBB ekiplerine: İngiliz uşağı defol! – Haberdar

Editör: Yadigar Hanım