İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, seçimin son mitingini bugün yaptı. Mitingini ilk Esenyurt'ta sonra da Gaziosmanpaşa'da gerçekleştirdi.

Yeni Mahalle Metro İstasyonu Meydanı'nı hınca hınç dolduran vatandaşlar, İmamoğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine ve Kılıçdaroğlu’nateröristdiyen Erdoğan’ı sert sözlerle yanıt verdi. İmamoğlu, “Bu şehirde, şu anda ilçe ilçe dolaşıp bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bana ve Cumhurbaşkanı adayımıza ‘terörist’ diyor. Sen kimsin de benim milli bilincimi ölçeceksin? Sen kimsin de benim vatan sevdamı ölçeceksin. Sen kimsin de benim millete olan tutkumu ölçeceksin? Sen kimsin de benim vatana, millete, bayrağa, Atatürk'e olan sevgimi ölçeceksin. Hadi oradan, hadi oradan!” diye konuştu.

Gaziosmanpaşalıların hazırladıkları dövizlerden bazılarını okuyan İmamoğlu, “Bu seçimin tarihi bir seçim olduğunu sakın unutmayın. Sevgiyle, kardeşlikle birbirimize sımsıkı kenetleneceğiz. Ya bugüne kadar bize reva gördükleri ayrışmaya devam edeceğiz, kavgayla, gürültüyle işi olanlara ne yapacağız bu seçimde; onun tersini seçip, onlara diyeceğiz ki, ‘Bizim sizinle işimiz olmaz kardeşim. Hadi evinize gidin. Hadi evinize gidin, diyeceğiz”  diye ifade etti.

İFTİRA ATANDAN BU MİLLETE HAYIR GELMEZ 

*Sevgili hemşehrilerim, o kadar üzücü şeyler yaşıyoruz ki. Bu şehirde, şu anda ilçe ilçe dolaşıp bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bana ve Cumhurbaşkanı adayımıza ‘terörist' diyor. O kadar üzücü, o kadar acı ki. Birkaç şey hatırlatacağım.

*Bakın çocukluktan beri, birkaç kuralı öğrendik. Dedik ki, bir; yalan konuşmayacaksın. İki; birisi hakkında iftira atmayacaksın. Bak bunlar çok önemli. Bunlar, inancımızda da en büyük günahlar. Yalan konuşmayacaksın. Hele milletin gözüne baka baka yalan konuşmayacaksın. Allah aşkına; milletine ‘terörist' diyenden bu millete hayır gelmez.

*Bir seçim için, bir oy için milletine ‘terörist' diyen, karşısındaki insanları yenmek için, seçim için ya seçim için milletine ‘terörist' deyip, yalan konuşandan, iftira atandan bu millete hayır gelmez.

HADİ ORADAN

Ve üzücü olan, buna aldanan insanlar var. Onların kalbini köreltiyor. Milleti birbirine düşürüyor. Ben her yerde söyledim; Sen kimsin de benim milli bilincimi ölçeceksin? Sen kimsin de benim vatan sevdamı ölçeceksin. Sen kimsin de benim millete olan tutkumu ölçeceksin? Sen kimsin de benim vatana, millete, bayrağa, Atatürk’e olan sevgimi ölçeceksin. Hadi oradan. Hadi oradan. Hadi oradan. Bu milletin geçmişiyle sıkıntısı olan, Atatürk'le zoru olanla benim işim olmaz kardeşim.

Seçime bir gün kala, kırmızı bültenle aranan insanı devletin televizyonuna çıkarıp, oy almak için bildiri okutacaksın; bana ‘terörist' diyeceksin.

Hadi oradan. Hadi oradan. Hadi oradan. İftiracı seni. İftiracı seni. İftiracı seni. Millet, senin bu oyunlarına aldanmadı, aldanmaz.

*Bir oy için sen, her şeyi yaparsın. Ama bu millet, sana da senin gibi düşünenlere de dersini verecek.”

Editör: Ali Özyiğit