Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'den Arda Güler'i transfer eden Real Madrid'in finansal sonuçlarını açıklanmasının ardından UEFA'nın soruşturma başlatacağı öğrenildi.

Bomba iddiayı, İngiliz basını gündeme getirdi. Telegraph'tan Sam Wallace, Real Madrid'in finansal faaliyetler konusunda bazı ciddi sorularla karşı karşıya kaldığını, bunun da yeni transferleri olumsuz etkileyeceğini yazdı.

RAPOR ÇELİŞKİLERLE DOLU

Real Madrid'in finansal durumuna ilişkin hazırlanan raporun sonuçlar bölümünde, ödemelerin yaklaşık 135 milyon Euro'su için "diğer işletme giderleri" alt kategorisi yer alırken, bunun 122 milyon Euro'sunun hangi giderlere ait olduğu açıklanamadı.

Kulüp, 2017-18 mali yılında "Providence" adlı özel sermaye grubuyla imzalanan ve gelir akışlarının satışı karşılığında kulübe para getiren anlaşmaya cevap vermeyi reddetti. Anlaşma bundan sonra uzatıldı ve değeri artırıldı.

UEFA MALİ KONTROLLERİ SORGULUYOR

Bununla birlikte, kulübün 2019-2020 sezonunda yenilenen anlaşma ile gelecekteki sponsorluğun belirtilmemiş yüzdesinden kazandığı tutarlar Real Madrid'in hesaplarında borçtan ziyade gelir olarak kaydedildi.

Providence ile yapılan anlaşmanın yasadışı olduğunu gösteren bir durum olmadığı, UEFA'nın mali kontrollerine uygun olup olmadığını sorguladığı öğrenildi.

UEFA'NIN SORUŞTURMA BAŞLATMASI GÜNDEMDE

Fotospor'un haberine göre UEFA'nın Real Madrid için soruşturma başlatacağı öğrenilirken, muhasebeleştirme tarzının FFP'ye uygun olmadığı kabul edilirse transfer yasağına varan cezalar gündeme geleceği gündemde.

Real Madrid'in ceza alması halinde Arda Güler ve Bellingham gibi yıldızları kadrosuna katan İspanyol devinin yeni futbolcularına lisans çıkaramaması gündeme gelebilecek.

Editör: Yadigar Hanım