İsrail ordusunun Gazze’deki bir Hamas komutanının evinde, örgütün Türkiye’de yeni bir üs kurma planlarıyla ilgili gizli belgeler bulduğu iddia edildi.

İngiliz The Times gazetesinin İsrail'in Gazze'de ele geçirdiği gizli belgelere dayandırdığı habere göre, Hamas, Türkiye'de "özel bir güvenlik üssü" kurmayı planlıyor.

"Türkiye'de üs kurmak" başlıklı gizli belgelerin Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ın sağ kolu Hamza Ebu Şanab'ın evinde bulunduğu öne sürüldü. Belgelerde ayrıca İsrail'in baskısı sonucu savunmaya geçen Hamas'ın özel operasyonlar için yurt dışında bir askeri merkez kurmak zorunda olduğu da belirtildi.

İsrailli hedeflere yönelik sabotaj, kaçırma ve suikast eğitimi planlarını da içerdiği kaydedilen belgelerde, Türkiye'de kurulacak üsse gönderilecek personelle ilgili ayrıntılar da yer alıyor. The Times, belgenin tarihinin ve Türkiye'de halihazırda bir üs kurulup kurulmadığının bilinmediğini de bildirdi.

Ermenistan'da eğitim uçağı düştü Ermenistan'da eğitim uçağı düştü

Hamas'ın bazı önemli isimlerinin Türkiye'de bulunduğunu yazan gazete, 2020'de Hamas'ın Türkiye'yi siber savaş üssü olarak kullandığının ortaya çıkarılmasının ardından Ankara'nın örgütü bu faaliyetlere son vermesi için uyardığını da kaydetti.

Editör: Habererk Haber Merkezi