Sosyal medyada, Meksika'da görev yapmış eski İngiliz Büyükelçisi Jon Benjamin'in, uyuşturucu çetelerinin etkin olduğu bir bölgede, bir Meksikalı meslektaşına otomatik silah doğrulttuğu bir video büyük yankı uyandırdı. Görüntülerde, Benjamin'in bir araç içerisinde, İngiliz Büyükelçiliği'nde çalışan bir Meksikalıya silahını doğrulttuğu ve arka planda kahkahaların duyulduğu görüldü.

Bu yılın başlarında kaydedildiği anlaşılan videoda, "Meksika'da her gün insanların uyuşturucu kaçakçıları tarafından öldürüldüğü bir dönemde böyle bir şaka yapılması" eleştirildi. BBC'nin aktardığına göre, Benjamin'in bu olayın ardından büyükelçilik görevinden alındığı ve bu şakanın, şiddetin arttığı bir dönemde elçilik personelini rahatsız ettiği ifade edildi.

Biden çekildi: Rusya'dan ilk açıklama Biden çekildi: Rusya'dan ilk açıklama

Jon Benjamin, Meksika'daki görevinden önce Gana ve Şili'de de diplomatik görevler üstlenmişti. Geleneksel diplomatik çizgiden farklı bir profil çizen ve siyaset, müzik ve futbol gibi konularda da aktif olan Benjamin, 2021'de Meksika'da büyükelçi olarak göreve başlamış ve uyuşturucu kartellerinin hakim olduğu bölgeler de dahil olmak üzere ülkenin birçok eyaletine ziyaretlerde bulunarak aktif bir rol oynamıştı. Tartışma yaratan videonun, çetelerin yoğunlukta olduğu Sinaloa bölgesinde çekildiği düşünüldü.

Meksika'da geçtiğimiz yıl 30 binden fazla insan cinayete kurban gitmişti. Seçimlerin yaklaştığı ve şiddetin arttığı bir dönemde, birçok siyasi aday da kampanya sırasında hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Haber Merkezi