Kral Charles, Prens Harry ve Meghan Markle’ı İngiltere’deki evleri; Frogmore Cottage’dan tahliye etmeye karar verdi.

Sun’ın haberine göre; Buckingham Sarayı, Sussex Dükü’ne ve Düşesi’ne bir tahliye bildirimi yayınladı. Gazetenin haberine göre; Prens Andrew’a geçen hafta Frogmore’un anahtarları bile teklif edilmiş.

Haberlerin Kral Charles’ın mayıs ayında yapılacak taç giyme töreninde Prens Harry’nin davet edilmeyeceğine dair çıkan söylentilerden sonra gelmesi de dikkatlerden kaçmadı.

kral-charles

Frogmore Cottage, Windsor’daki Frogmore arazisinde 2018’de evlenen Dük ve Düşes’e hediye edilen ve İngiltere’de kalan tek konuttu. Malikâne; beş yatak odası ve bahçeleriyle dikkat çekerken Sussex çifti taşınmadan önce de 2018-2019’da büyük bir yenileme geçirdi.

Kral’ın, çifti, İngiltere’deki tek konutlarından da çıkarması, Prens Harry’nin geçtiğimiz haftalarda yayınladığı Spare isimli biyografi kitabında ileri sürdüğü çarpıcı iddialardan hemen sonra gerçekleşiyor. Uzun süredir Harry ve aile arasındaki gerginliğin ilerlediği de belirtiliyor.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre; ev Prens Andrew’e teklif edilse de Charles’ın kardeşi bu teklife pek de sıcak bakmıyor.

Editör: Merve Kankan