Gelişmeyi, ‘Hayra alamet' olarak yorumlayan Erdoğan, gerekirse Devlet Denetleme Kurulu'nu bile çalıştırabileceğini söyledi. Japonya dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan'a, 28 Şubat davasının sivil ayağı ile ilgili iki gelişme olduğu hatırlatıldı. POAŞ ihalesiyle ilgili tüm bilgi ve belgelerin istenmesine ve ayrıca AYdın Doğan'ın 'Refah-Yol'u ben yıktım' dediği iddiası ile ilgili Albayrakların tanık olarak dinlenilmesine karar verildiği hatırlatıldı.

Bunun üzerine Erdoğan, “Hayra alamet diyorum. Gerçekler ortaya çıksın. Yargı içerisindeki malum yapı bugüne kadar pek çok konuyu görmedi veya üzerini kapattı. Gerçeklerin ortaya çıkması için, yargı üzerine düşeni yapmalı. Gerekiyorsa, her ne kadar icracı olmasa da, bu tür konularda Devlet Denetleme Kurumu'nu da çalıştırabiliriz. Hiçbir şey gizli kalmasın, herşey gün yüzüne çıksın. Belirli odakların, hiç bir günahı olmayanlara iftiralarla fatura kesmeye kalktığı bir ortamdayız. Doktoraya giden oğluma, iftira atıp 'kaçtı' dediler. Oysa bayramda buradaydı. Haziran-Temmuz gibi tezini verince de ülkemize dönenecek. Bu ülkeden kimlerin kaçtığı belli. Kaçanlardan değil benim oğlum. Ama bazı kesimler, 'Çamur at, izi kalır' mantığıyla iş yapıyor.” ifadelerini kullandı.

CEM UZAN: AYDIN DOĞAN MALLARIMI YAĞMALADI

Geçtiğimiz günlerde, eski medya patronu Cem Uzan da iktidara yakın A Haber ekranlarında Aydın Doğan'a ağır ifadelerle yüklenmişti. Uzan, Doğan'ın kendisinden rüşvet istediğini açıklarken mallarının çoğunu bizzat kendisinin yağmaladığını ya da yağmalanmasına vesile olduğunu dile savunmuştu. Uzan'ın söz konusu açıklamaları, Aydın Doğan'ın ‘teröre destek' suçlamasıyla yargılanacağını ilan eden yandaş medyada genişçe yer bulmuştu.

DÜN ÖYLE BUGÜN BÖYLE!

Sabah Gazetesi'nin birinci sayfasında dün yine Aydın Doğan'la ilgili bir haber daha yayınlandı. ‘Paralel kıyak bile yetmedi' başlıklı haberde, “POAŞ ve Erk Petrol'de usülsüzlük yaptığı için EPDK'nın 600 milyon TL ceza kestiği Aydın Doğan, paranın üzerine yattı. Paralel mahkemeleri ayarlayıp cezayı 35 milyona indirdi. Şimdi onu da ödemek istemiyor.” ifadeleri kullanıldı. Ancak çok değil, daha yakın günlerde iktidarın gazeteleri Aydın Doğan'a ‘paralel yapının müfettişlerinin ceza kestiğini' söylemişti. İktidarın gazetesi Star'ın yazarlarından Cem Küçük, 2 Eylül'de yazdığı yazıda, “FETÖ'cü bir gazeteci dün Aydın Doğan'a vergi cezası kesildiğinde biz onun yanındaydık dedi. Yalanın kralıdır bu. Aydın Doğan'a Fethullahçı müfettişler ceza kesti; dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan adil bulmadı, Tayyip Erdoğan 'Haksızlık yapmayın' dedi.” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim