Konu hakkında detaylı bilgisi olmayan kişiler için İnternet sitesi kurmak turşu kurmaktan kolay bir iştir.

Hâlbuki ciddi yayın yapan bir internet sitesi çok masraflı bir o kadar da dikkat ve takip isteyen bir çalışma alanıdır. Ha bu arada merdiven altı dediğimiz internet siteleri de bir hayli fazlalaştı son yıllarda. Seçimler öncesi ufak bir meblağ ile kurulur ve reklam pastasından koparacağı kadar koparır ve seçim bitince ya kapanır ya da site kapanmasın diye günde bir veya iki haber girişi yapan sitelere de şahit oluyoruz. Bu merdiven altı sitelerini bizim konumuzun dışında bırakıyorum.

Olayın başka bir yönü ise; bu haber sitelerine hizmet veren siteler var. Mesela; Hosting, Domain ve kiralık Server siteleri. Bu siteler tüm sitelere dışarıdan satış ve satış sonrası hizmet veren sitelerdir. İşini bihakkın yapan siteleri tenzih ediyorum.

Öyle siteler var ki, telefonla ulaşamıyorsunuz. Teknik hata yardımı istiyorsunuz aylarca cevap alamıyorsunuz. Mail atıyorsunuz cevap yok. WhatsApp'tan mesaj gönderiyorsunuz, cevap yok. Cevap verse bile türlü bin yalan beyanlarla sizi kandıracaklarını zannediyorlar.

Böyle bir durumu bizzat ben yaşadığım için belirtmek istedim. Dışarıdan bakanlara internet sitesi yürütmek çok kolay gözükebilir. Ama kazın ayağı hiçte öyle değil.

Birde son dönemde çıkartılan İnternet Sitesi genelgesine göre artık bir site kamu kurum ve kuruluşlardan reklam alabilmesi için "Basın İlan Kurumu'na" üye olmak durumunda bırakıldı.

Basın İlan Kurumu'na üye olmak için internet sitenizde kategorik olarak 3-8 kişi çalıştırmak durumundasınız. Günlük olarak 50 ila 100 haber girişi yapmak zorundasınız.  Bu genelgeden sonra birçok internet sitesi kapandı. Hayatta kalmaya çalışan internet siteleri de bir çıkış yolu aramaktalar.

Belki de birçoğu eğer bir formül bulunmasa siteler bir bir kapanacaktır. Ben dahil birçok haber sitesi belki düzeltme yapılır diye durumu idare etmeye çalışıyoruz.

Düşünsenize 80 ila 100 arasında haber sitesi olan bir ilde Basın İlan Kurumu'nun kurallarına uyabilecek kaç haber sitesi vardır.

İsim vermek istemiyorum bir ilimizde bu kurala uymadığı halde, başka şirketlerinde çalışan kişileri sanki haber sitesinde çalışıyormuş gibi göstererek Basın İlan Kurumu'ndan reklam alabilmektedir. Yasayı arkadan dolanma olayı. Bir ilde buna uyabilen ya iki bilemedin üç haber sitesi olacaktır.

Yerel seçimler yaklaşıyor. Sadece iki gazeteye ve iki internet haber sitesine reklam vererek seçimlere girmeyi mi düşünüyorlar bilemiyoruz. Bir çözüm bulunur diye düşünüyoruz. Haydi hayırlısı.
Bu konuya girmişken bazı genel bilgiler de vermek istiyorum. Türkiye'de halen 50 milyon internet sitesi mevcuttur. Ancak bunların sadece 10 milyonu aktif olarak faaliyet göstermektedir.   En çok tıklanan siteler kategorisinde ise ilk dördü şu siteler paylaşmaktadır. Sıralama Site Alan adı SimilarWeb ilk 100 dizini (1 Nisan verileri) Google google.com             1 YouTube youtube.com  2 Facebook facebook.com  3 Twitter twitter.com              4 Gelecekte belki de kağıt gazetecilik tarihe karışacak ve habercilik sadece internet yoluyla yapılacaktır. Durum onu gösteriyor. Dünya'da ve ülkemizde birçok ünlü gazete, kâğıt gazeteciliğini terk edip haberciliğe internetten devam etmeyi tercih etmişlerdir. Kâğıt gazeteciliği hayatlarını bir süre daha devam ettireceğe benziyor. Artık kâğıt gazeteciliği birçok okuyucu için de bir nostalji olarak algılanmaktadır. NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE