Yasal olmayan yollarla dizi, film ve spor müsabakaları yayınlayan platformlar mevcuttur. Bu tür kaçak yayınları izlemenin tespit edilmesi durumunda, kişilerin 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası alabileceği konusunda uzmanlar uyarıda bulunmaktadır. Yasal olmayan bu platformlar genellikle ücretli servisleri çok daha düşük fiyatlarla sunmaktadır ve bu durum ülke ekonomisine zarar vermektedir. Kullanımı tespit edilen bu hizmetler nedeniyle adli soruşturma riski bulunmaktadır.

Avukat Müge Doğan, “Ceza Kanunumuzda, internet üzerinden yasal olmayan yayınları izleyen veya bu yayınlara erişim sağlayan kişileri kapsayan bir madde bulunmaktadır. Bu maddeye göre, illegal yayınları kullananlar ve bu yayınlardan menfaat sağlayanlar suç işlemiş sayılmaktadır” şeklinde konuştu. Ayrıca, bu tür yasadışı kullanımların tespiti durumunda hapis cezası riski olduğunu belirtti.

Doğan, “Kanun, karşılıksız menfaat sağlama suçunu tanımlamakta ve bu suç için yayın yapanlar ve izleyenler için 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörmektedir” dedi.

Yalnızca yasadışı yayınları izlemek suç teşkil etmiyor. Kaçak IP TV hizmetleri genellikle ödemeleri kişisel banka hesaplarına yapılmasını talep ediyor. Uzmanlar, ödeme yapılan kişinin terör veya suç örgütüyle bağlantılı çıkması durumunda ciddi yasal sorunlarla karşılaşılabileceği konusunda da uyarıyorlar.

Şanlıurfa’da fuhuş operasyonu: 9 gözaltı Şanlıurfa’da fuhuş operasyonu: 9 gözaltı

Avukat Doğan, “Bu tür ödemeler genellikle açıklama yapılmadan gerçekleştirildiğinden, para gönderilen kişinin terörle bağlantısı olduğunun tespit edilmesi halinde, para transferi yapan kişiler de adli soruşturma ile karşı karşıya kalabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: trt haber- Niyazi Dölek