Meclis’te asgari ücret görüşmeleri sürerken, gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü gazetesindeki köşesinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Muhammed Cahit Şirin’in aldığı maaş üzerinden bir değerlendirme yaptı.

Denizli'de foseptik çukuru tahliyesi sırasında yaşamını yitiren 17 yaşındaki işçi Emrullah Kalem'in hikâyesine yazısında yer veren ve Kalem'in sigortasız çalıştığını hatırlatan Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

‘BİR EMRULLAH NE KADAR?’

"TÜİK'in 13-15 bin TL aylık alan başkanı, Emrullahlara en çok 2.792 TL 10 kuruşluk ücret öneriyor. Halbuki bu, bekar bir işçinin tok ve sağlıklı kalmasını için gerekli kalori ve ihtiyaçlarına harcaması gereken asgari düzeyi ifade ediyor. İşe aç ve çıplak gitmemek için lazım gelen bir miktar. AK Parti'nin yeni Türkiyesi'nde…Emrullahlara asgari ücret bile lütuf sayılırken, güreşçiden bankalara yönetim kurulu üyesi atanıyor.

Emrullahlar için sigorta külfet kabul edilirken…Geçilmeyen köprülerin ve uçulmayan havalimanlarının müteahhitlerine, derelerin ve tabiatın peşkeş çekildiği maden ve enerji tekellerine hazine garantileri ve ballı imtiyazlar akıyor. Emrullahların iş kazasında ölmesi fıtrat… Cumhurbaşkanı danışmanlarının birden çok koltukta oturup birden çok maaş alması Allah'ın takdiri oluyor! Buna da adalet diyeceğiz, öyle mi? Emrullahlara reva gördüğünüz asgari ücret bu kadarsa… Bir Emrullah ne kadar?”

ERDOĞAN NİKÂH ŞAHİDİYDİ

Saymaz'ın maaşını gündeme getirdiği Muhammed Cahit Şirin, daha önce Ekonomi Bakanlığı'nda danışman olarak çalışmıştı. Şirin, 2019'un haziran ayında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Elif Esen ile evlendi. Çiftin nikâh şahitliğini ise Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan yaptı.

Editör: TE Bilişim