İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı! 2.turu kıl payı Müsavat Dervişoğlu önde bitirdi İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı! 2.turu kıl payı Müsavat Dervişoğlu önde bitirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "3 milyon 150 bin civarında kayıtlı sizimiz var ama iş dünyası ara eleman, vasıflı eleman bulamama konusunda dert yakınıyor." dedi. Bu ifadeler üzerine iş arayanlar şaşırdı.

Asrın İşadamları Derneğinin (ASRİAD) 3. Olağan Genel Kurulu toplantısında bir araya gelen devlet adamlarına Bolat şu ifadeleri kullandı. "Dün açıklanan istihdam rakamı, işsizlik oranının eylül ayında yüzde 9,1'e düştüğünü gösteriyor. Yani son 13-14 yılın en düşük rakamı. 3 milyon 150 bin civarında kayıtlı işsizimiz var ama iş dünyası ara eleman, vasıflı eleman bulamama konusunda dert yakınıyor." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yapılan ihracat oranlarından bahsederek sözlerine şöyle devam etti. "Bu yıl, ihracatta 255-256 milyar dolara ulaşacağız. Bu geçen yıla göre çok büyük bir artış değil ama küresel ticaret yüzde 1 küçüldü şu anda. İhracatımızın yüzde 45'ini yaptığımız Avrupa Birliği'nin ithalatı da yüzde 13 küçüldü. En büyük ihracat yaptığımız Almanya'nın ithalatı yüzde 17 küçüldü. Bunları ve küresel büyümenin durgunluk içerisinde olduğunu dikkate aldığımızda, mevcudu korumayı başardık. Hem de deprem felaketine rağmen. Depremin 8 ayda bize ihracattaki maliyeti de 6 milyar dolar oldu. Kaldı ki 51 bin canımızı kaybettik, Allah hepsine gani gani rahmet eylesin."

Editör: Şule Akyol