Piyasalar, ABD Merkez Bankası FED'in açıklamalarını beklerken, Finans Analisti İslam Memiş, Eylül ayı için yatırımcıları uyardı. Memiş, FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının kripto para piyasası ve emtia fiyatlarında sert düşüşlere neden olduğunu açıkladı.

FED piyasalarındaki baskının devam ettiğine değinerek, bu etkinin bir süre daha devam edeceğini dile getiren Memiş, “20 bin dolar. Bitcoin 19.848 dolar, yüzde 4’lük bir değer kaybıyla haftaya başladı. Direnç seviyesi olarak 22 bin dolar, destek seviyesi olarak 18 bin dolar. Bu bant aralığında takip edilmeli, burada gezinecek gibi duruyor" dedi.

Dolar karşısındaki yatırım araçlarında sert düşüşler yaşandığına dikkat çeken Memiş, şunları söyledi:

"Gram altın 1.005 lira olsa da bankadan ya da fiziki olarak yatırımcı 1017 liradan gram altın alıyor.  10-15 lira makas aralığı var. 1.000 liraya gram altın almak için gram altının 985 liraya gerilemesi gerekiyor. Ben bu ihtimali zayıf görüyorum. Gram altın hem dolardan hem de onstan besleniyor. Şu anda ons altın fiyatındaki baskılanmadan dolayı düşüyor. Önümüzdeki yıl düğün yapacaklar, borcu olanlar uzun vadede bunu fırsat olarak kullanabilirler. Yılsonu gram altın 1.400 lira tahminim değişmedi. Doların karşısındaki tüm enstrümanlarda manipüle edilmiş fiyatlar görüyorum. Yatırım için bu enstrümanları ön planda tutuyorum.”

Editör: Yadigar Hanım