İsmail Türk, Mavi Karadeniz Tv’de Gizem Fidan’ın sorularını yanıtladı. Fidan’ın “Akşener’in psikiyatristleri Soylu’yu ve benzeri söylemleri dile getiren AKP taraftarlarını muayene etmeye çağırmasına” yönelik sorusuna kadınlara yapılan buna benzer durumlara karşı çıkmak adına birlik olmaya çağıran Türk,  bu tür söylemlerle Türkiye’nin dünyaya yanlış gösterildiğini söyledi.

Özlem Zengin’in de Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi’nin 6284 sayılı kadına karşı şiddeti önlemek için çıkarılan kanunun kaldırılmasını şart koşmasına “kırmızı çizgimizdir” sözleriyle karşı çıkmasının ardından tehditlerin odağına alındığını  hatırlatan Türk, şunları söyledi:

“Meral hanım haksızlığa karşı direndi, direniyor. Özel hayat üzerinden özellikle kadınlarımıza bu tür saldırıların yapılmasını kınıyorum. Türk kadınına rol model olacak, siyasete atılacak, kamuya atılacak kadını korkutuyorlar. Meral Akşener’e atılan iftirayı gören kadınlar buna cesaret edemez. Bunlar asla insani olamaz. 

Laik Cumhuriyetin yaşaması için kadınlarımıza çok büyük görev düşüyor. Meral Akşener’in ya da benzer durumda olan kadınlarımızın mücadelesinde kamuda buna karşı çıkmak adına hep beraber destek verelim. En azından moral bulur.

Meral hanım, Süleyman Soylu’nun psikiyatriste gitmesi konusunda yine nezaketli söyledi. Kendisinin bacısı, eşi, annesi yok mu? Bir ara benim anneme de küfrettiler. Bu anneye küfretmekten daha beter. Süleyman Soylu’nun da annesi Türk kadınıdır dedik. Siyasi rakibiniz diye nasıl böyle bir şey söyleyebilirsiniz.

Dışarıdan seyreden sanki Türkiye’nin yarısını eşcinsel ya da homoseksüel zannedecek. Türkiye’ye bıraktığınız tercihe bakın. Bu tercihe tanrı karışmazken sen kimsin de karışıyorsun. Hiç bilmeyenler bu dünyayı merak edip giderler. Dolayısıyla böyle açıklamalar ne Türk siyasetçisine, ne insanına, ne dindarına, ne dinsizine böyle bir şey kabul edilemez. Olmayan bir şey üzerinden vurmak siyaseti bayağılaştıran, aşağılara çeken bir şey.”

Editör: Yadigar Hanım