Gazze savaşının 32. gününde Gazze Şeridi'ne yoğun baskınlar devam ederken, işgal güçleri Deyr el-Balah, Meğazi ve Sahil kampları ile Zeytun mahallesinde yeni katliamlar gerçekleştirdi, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde el-Şifa Hastanesi ve Endonezya Hastanesine ait bir binayı da bombaladı.

Saldırının başlangıcından bu yana şehit sayısı 10 bin 300'ün üzerine çıktı ve sağlık felaketi uyarıları üzerine onlarca şehidin naaşları Gazze şehrinin sokaklarına dağıldı.

Uluslararası ve uluslararası kuruluşlar, işgal güçlerinin su tanklarını, fırınları ve güneş panellerini bombalamasını kınadı ve Gazze halkını yaşamsal ihtiyaçlardan mahrum bırakacağı uyarısında bulundu.

Patlama seslerinin Tel Aviv şehrini sarstığını, banliyölerindeki diğer şehirlerin de art arda füze saldırılarına maruz kaldığı yetkililer tarafından bildirildi.

Bu arada İslami Direniş Hareketi'nin ( Hamas ) askeri kanadı El Kassam Tugayları , gün boyunca 10'dan fazla İsrail tankı ve diğer aracın imha edildiğini duyurdu ve ayrıca işgal güçleriyle kuzeybatıya doğru ilerleyen şiddetli çatışmaların görüntülerini yayınladı. 

Öte yandan geçtiğimiz saatlerde Tulkarm, Kudüs, Güney El Halil ve Beytüllahim'de 8 şehit düşerken, Batı Şeria'da  şehit sayısı 163'e yükseldi .

Bu gelişmeler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İsrail'in Gazze'deki çatışmalarda küçük taktiksel duraklamalar dikkate alacağını söylemesi ve uzun bir süre boyunca Gazze Şeridi'ndeki genel güvenlik sorumluluğunu işgal güçlerinin üstleneceğini belirtmesiyle geldi.

Gazze Şeridi Hastaneleri Müdürü El Cezire'ye: Durum felaket

Alman milletvekili saldırıda ağır yaralandı! Alman milletvekili saldırıda ağır yaralandı!

El Cezire'nin Gazze Şeridi Hastaneleri Direktörü:

Gazze Şeridi'ndeki hastanelerdeki durum felakettir ve özellikle kuzey bölgelerde tarif edilemez.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastanelerde ilaç ve gıda sıkıntısı yaşanıyor.

Uzun arabuluculuklar sonucunda sadece 9 yaralıyı Mısır'a nakledebildik.

8'i devlet hastanesi olmak üzere 18 hastanenin hizmeti durduruldu.

Durumun trajik olması nedeniyle hastanelere akaryakıt getirilmesinin gerekliliğini vurguluyoruz.

Editör: Habererk Com