Ağır bombardımanda ölen Filistinlilerin sayısı artıyor.Filistinlilerin ölü sayısının 7.700'den fazla olduğu tahmin ediliyor

Gazze sağlık bakanlığına göre Filistinlilerin sayısının 7.700'ün üzerine çıktığı tahmin edilirken, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail saldırılarında 110'dan fazla Filistinli öldürüldü.1.400'den fazla İsrailli öldü,  Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısında Gazze'de 229 rehine kaldı.

İsrail, çoğunluğu Hamas'ın 7 Ekim'de ülkenin güney bölgelerine düzenlediği baskında olmak üzere 1.400'den fazla kişinin öldüğünü bildirdi.

İsrail, ordusunun Gazze'deki kara operasyonunun devam ettiğini söyleyerek bunu savaşın bir sonraki aşaması olarak nitelendirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), bunu kara saldırısı olarak adlandırmaktan kaçınırken, bir dizi askerin Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde yer tuttuğunu söyledi.

Şu ana kadar İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kısa vadeliydi ancak IDF, kara operasyonunun daha kalıcı bir varlık haline geldiğini ileri sürdü.

Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, "Bu çok aşamalı bir savaş. Bugün bir sonraki aşamaya geçiyoruz." dedi.

"Düşmanı açığa çıkarmak ve yok etmek için, onun topraklarına kuvvetle girmekten başka çare yoktur."

Hamas'ın silahlı kanadı, militanlarının Gazze'de İsrail askerleriyle çatıştığını doğruladı. Gazzelilere 'hemen' güneye gitmeleri söylendi 

IDF sözcüsü Daniel Hagari, X'e gönderilen İngilizce video adresinde, kuzey Gazze ve Gazze Şehri'ndeki insanları bir işgal öncesinde güneye gitmeleri konusunda uyardı.

İnternet ve telefon bağlantılarının kesilmesiyle birlikte Bay Hagari, bu acil mesajı nasıl iletmeyi planladığını açıklamadı.

"Acil güvenliğiniz için, tüm sakinlerimizi derhal geçici olarak güneye taşınmaya çağırıyoruz" dedi.

"Yoğun çatışmalar sona erdiğinde Gazze'nin kuzeyine geri dönmek mümkün olacak."

IDF kesintiyle ilgili sorulara yanıt vermedi; daha sonra mesajı iletmek için broşürlerin, Arapça sosyal medyanın, uluslararası medyanın ve telefon aramalarının kullanılacağını söyledi.

Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze operasyonunun yeni bir düzen sağlanana kadar devam edeceğini söyledi.

"Yer üstünden, yer altından saldırdık, her kademeden terör örgütüne her yerde saldırdık" dedi.

''Operasyon yeni bir emre kadar devam edecek."

Editör: Habererk Com