Gazze savaşının otuzuncu gününde İsrail, sivilleri bombalamaya devam ederek, biri Gazze limanı yakınında, diğeri Meghazi kampında olmak üzere iki yeni katliam gerçekleştirerek 75 şehit verdi.

İslami Cihat ve İslami Direniş ( Hamas ) hareketleri ise kahraman Filistin halkına, işgal ordusuyla ve onun Batı Şeria, Kudüs ve işgal altındaki iç kesimlerdeki yerleşimcileriyle kapsamlı bir çatışma çağrısında bulundu.

Kamala Harris, İsrail Filistin sorununa nasıl bakıyor? Kamala Harris, İsrail Filistin sorununa nasıl bakıyor?

İsrail Kültür Bakanı Amichai Eliyahu'nun Gazze'ye nükleer bomba atılması ve bunun olası bir çözüm olarak görülmesi yönündeki açıklamaları İsrail içinde bile öfkeli tepkilere yol açtı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırısının başlangıcından bu yana 9 bin 770 şehit saydığını ve saldırı kurbanlarının yüzde 70'inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu doğruladı. 

Bu arada direniş, işgalci İsrail güçleriyle yüzleşmeye devam ederek daha fazla can ve araç kaybına neden oldu.

İsrail ordusunun geçen 7 Ekim'den bu yana kayıplarının 341 ölü ve 260 yaralıya yükseldiğini ve Gazze'deki kara çatışmalarında ölen asker sayısının arttığını açıkladığı sırada, El Kassam Tugayları İsrail araçlarının imha edildiği sahneleri yayınladı . 

Siyasi açıdan ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de insani ateşkes yönünde ilerleme kaydedilmesinden bahsederken, ABD ve Avrupa ülkelerinde İsrail'in Gazze savaşının sona ermesini talep eden kitlesel gösteriler gerçekleşti.
 

Editör: Habererk Com