MHP'den TikTok'a yönelik hamle MHP'den TikTok'a yönelik hamle

MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, İsrailli Haifa firması ile ticaret yaptığı iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Durgun, Agrosel Tarım şirketinin gübre hammaddesi satışı yaptığını belirterek, Türk tarımının ve çiftçilerinin ihtiyaçlarının karşılanmasının önemine vurgu yaptı.

Gazeteci Metin Cihan, sosyal medya üzerinden Türkiye’nin İsrail ile ticaretine dair liman kayıtlarını paylaşarak, Haifa’nın Türkiye’deki faaliyetlerinin Agrosel Tarım aracılığıyla yürütüldüğünü iddia etti. Cihan, yerli tohumun yok edilerek çiftçilerin yabancı tohumlara yönlendirildiğini ve Haifa’nın Türkiye ayağının Agrosel olduğunu öne sürdü.

Hilmi Durgun ise bu iddialara yanıt vererek, Agrosel Tarım’ın 2002 yılından bu yana tohum ticareti yapmadığını, gübre üretimi ve satışı yaptığını açıkladı. Durgun, gübre hammaddelerinin büyük bir kısmının yurt dışından ithal edildiğini ve Haifa firmasının dünya çapında bir gübre hammadde üreticisi olduğunu belirtti.

Ayrıca, Türk tarımının gelişimi ve çiftçilerin kalite standartlarını yakalaması için gerekli olan teknoloji, gübre, ilaç ve tarım makinalarının temininin milli bir görev olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi