İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı! 2.turu kıl payı Müsavat Dervişoğlu önde bitirdi İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı! 2.turu kıl payı Müsavat Dervişoğlu önde bitirdi

İstanbul Barosu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) iki kez “hak ihlali” kararı verdiği halde Hatay Milletvekili avukat Can Atalay’ın tahliyesini sağlamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baro Başkanı Filiz Saraç, “Anayasa Mahkemesi kararı acilen uygulanmalı ve baromuz üyesi Av. Şerafettin Can Atalay hemen serbest kalmalıdır” dedi.

İstanbul Barosu, meslektaşı Can Atalay için AYM’nin ikinci “hak ihlali” kararını uygulamayan ve dosyayı Yargıtay’a gönderen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na başvurdu. Suç duyurusu dilekçesini Çağlayan Adliyesi’nde teslim eden Filiz Saraç ve beraberindekiler, baro merkezinde basın açıklaması yaptı. Saraç, şöyle konuştu: “Anayasa Mahkemesi, baromuz üyesi Av. Ş. Can Atalay’ın hak ihlaline uğradığını ikinci kez tespit etti. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen Av. Ş. Can Atalay hala Silivri Cezaevi’nde tutuluyor. Anayasa Mahkemesi, ‘yeniden yargılama, infazın durdurulması, tahliye ve durma kararı’ gibi net hükümler verdi.

Fakat İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, görevini kötüye kullanıp tahliye kararı vermedi ve dosyayı Yargıtay’a yolladı. İstanbul Barosu, Anayasa Mahkemesi’nin ilk kararını uygulamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı hakkında ‘görevi ihmal’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından şikayetçi olmuştu. Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kararını da uygulamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Üyeleri hakkında da aynı suçlardan suç duyurusunda bulunduk. Anayasa Mahkemesi kararı derhal uygulanmalıdır. Baromuz üyesi Av. Şerafettin Can Atalay hemen tahliye edilmelidir.”

Kaynak: Haber merkezi