İstanbul’da bu hafta sonu Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisini göstereceği bildirildi. AKOM’un açıklamasına göre, Cumartesi öğleden sonra başlayacak yağışlar Pazar sabahına kadar devam edecek. Yağışların şehrin kırsal ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve ara sıra kar şeklinde olması bekleniyor. Sıcaklıkların Cumartesi öğleden sonra 8-10 derece düşerek kış seviyelerine ineceği, rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetleneceği (30-60km/s) ve yer yer kuvvetli sağanak yağmurun görüleceği tahmin ediliyor.

İsmailağa Cemaati parktaki tesettürlü kadınlara çarşafı dayattı İsmailağa Cemaati parktaki tesettürlü kadınlara çarşafı dayattı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bugün Marmara ve Kuzey Ege’de lodosun öğlen azalacağını, sıcaklıkların yükselmeye devam edeceğini belirtti. Şen, İstanbul’da bugün hava sıcaklığının 17 dereceye kadar çıkacağını, çok bulutlu bir gökyüzü olacağını ve aralıklarla hafif yağmurun beklenmesi gerektiğini söyledi. Şen, yarın sabah rüzgarın kuzeye dönüp sıcaklığı azaltacağını, yağmurun kuvvetleneceğini, Pazar günü sıcaklığın 7, Pazartesi günü ise 5 derece olacağını ifade etti. Şen, Pazartesi günü İstanbul’da karla karışık yağmur görülebileceğini de ekledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Akdeniz (Burdur haric), İç Anadolu (Konya, Aksaray ve Karaman haric),Batı ve Orta Karadeniz, Güney Doğu Anadolu’nun batısı ile Kırklareli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak, Marmara ile Kıyı Ege’de gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların İstanbul, Balıkesir’in batı ilçeleri, Antalya’nın doğusu, Osmaniye çevreleri, Hatay’ın batı kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu bölgelerde artmaya devam etmesi, yurt genelinde mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Genellikle güneyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege’nin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber merkezi