İstanbul Halk Ekmeğe zam yapıldı. Zam haberini İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, duyurdu. Nama, İstanbullulara 3-4 aydır maliyetin altında ekmek ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Bugünden itibaren geçerli olmak üzere 250 gramlık normal ekmeği 3 TL’den satışa sunacaklarını belirten Nama, "Şu da bilinmelidir ki piyasada 210 gramlık ekmek 5 TL, bizde 250 gramlık ekmek daha yeni 3 TL olacak. Yaklaşık 3 ya da 4 ay önce yapmamız gereken zammı yapmayarak yurttaşlarımızla dayanışmayı sürdürmek için zaman zaman maliyetin altında da ekmek ulaştırmaya çalışıyoruz. Halkımıza sağlıklı ekmeği ucuza ulaştırma çabamız hep devam edecek" dedi.

Halkın anlayışına sığındıklarını belirten Nama, fiyat değişikliğiyle ilgili şunları söyledi: "

Fakat bizden sonraki nesillerin de bu fabrikaları, bu üretim tesislerini teknolojik yenilemelerini yaparak ve büyüterek sürdürebilmeleri için bazen fiyat artışı kaçınılmaz oluyor. Elbette zam, denilince üzüldüğümüz bir husus. Burada yurttaşlarımızın anlayışına sığınıyoruz. Ancak şu da bilinmelidir ki piyasada 210 gramlık ekmek 5 TL, bizde 250 gramlık ekmek daha yeni 3 TL olacak. Halkımıza sağlıklı ekmeği ucuza ulaştırma çabamız hep devam edecek."

Editör: Yadigar Hanım