Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul ve çevre iller için yaptığı sağanak yağış uyarısı sabah saatlerinde etkisini gösterdi. 

İstanbul Valiliği şiddetli yağış öncesinde yaptığı açıklamada “Meteoroloji’ye göre; yarın (bugün) ilk saatlerden itibaren İstanbul’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verirken, AKOM da yağışların 18.00’e kadar yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olacağını aaktardı. AKOM, mevcut meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelere göre, kentte beklenen yağışlarla ilgili özellikle Anadolu yakasını uyardı.

AFAD tarafından vatandaşlara yapılan uyarıda “İstanbul için kuvvetli yağışın devam etmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır” denildi.

BİRÇOK YOL GÖLE DÖNDÜ

İstanbul’da etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkilerken, Maltepe’de yağış sonrası cadde ve sokaklar göle döndü. Yoğun yağış nedeniyle 3 araç ve sürücüler sokakta mahsur kaldı. İhbar üzerine Karayolları ekipleri, yollarda biriken suları tahliye etmek için çalışma başlatırken mahsur kalan sürücüler ekipler tarafından kurtarıldı. Bazı araçlar ise yolda ilerlemekte güçlük çekti.

İstanbul’da kuvvetli yağışlar kentin farklı noktalarında olumsuzluklara sebebiyet verdi. Mısır Çarşısı'nı su basarken, Beykoz'da bir okul da sular altında kaldı. Beykoz’da bir binanın istinat duvarının çöktüğü bildirildi. 1 kişi göçük altında kaldı.

İstanbulda sağanak etkili oldu

Uyarılar peş peşe geliyor! İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış - Haberler  Milliyet

İstanbul'da sağanak ve dolu etkili oldu

Editör: Yadigar Hanım