İnsanların birçok hastalıktan muzdarip olduğu görülürken sağlık için her yolu deneyenler var. Bu hastalıklardan biride hafıza sorunudur. Hafızayı daha iyi güçlendirmek için birçok ilaçlar kullanılıyor. 

İbn-i Sina bu hastalıkların bin yıl önce şifasını buldu. 

İnsan sağlığına çok faydalı 3 besini bin yıl öncesinden açıkladı. Özellikle hafızanın güçlendirilmesince büyük etkisi olan besin yıllar geçmesine rağmen aynı faydasını koruyor ve günümüzde de uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. İşte İbn-i Sina'nın önerdiği o besinler

İBN-İ SİNA'DAN HAFIZA İÇİN BESİN ÖNERİSİ

İbn-i Sina, El-Kanun fi't-Tıb kitabında önerdiği 3 besin şöyle;

Zencefil, zerdeçal ve hardal.

Zencefil: Sindirim sisteminin kolaylaşmasına fayda sağlayan zencefil, hafızanın güçlendirilmesine de yararlı olur. Ayrıca bulanık görme problemlerine karşı faydalı olmasının yanı sıra mideye de yararlı olur.

Hardal: İbn-i Sina tarafından önerilen hardal, aç karna tüketildiğinde zekayı arttırıyor. Ayrıca hardalın suyu hem kulak hem de diş ağrıları için damla şeklinde kullanılabiliyor. Ek olarak balgamı önleyici özelliği de bulunuyor.

Zerdeçal: Ruh hastalıklarına karşı faydalı olduğu bilinen zerdeçal, nöral yapılı hastalıklara karşı şifalıdır. Ayrıca kusma gibi sağlık problemlerinin durdurulmasına yardımcı olur.

Editör: Ali Özyiğit