Polis Akademisi başvuru detayları açıklandı. İstenilen şartlar ve detaylı bilgiler Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Toplam 2500 öğrenci alınacağı bildirildi. Polis Akademisi için başvuru kriterleri neler? PMYO başvuru detayları Resmi Gazete'de yayımlandı. Polis Akademisi aday belirleme ön başvuru sonuçları açıklanmadan, sınav başvuru ücreti ödeyen adayların sınav başvuru ücretleri geri ödenmeyecek. PMYO başvuru sonrası okullara girdikten sonra sınavlarında başarılı olarak eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak.

ARANAN ŞARTLAR;

-Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir.

-Lise ve dengi okul mezunu olması gerekir.

BAŞVURU İÇİN PUAN KRİTERİ;

-PMYO başvuru için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılan 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az 250 bin ham taban puan ve üzeri puan, şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise 2023-YKS TYT puan türünden en az 200 bin ham taban puan ve üzeri puan alma şartı aranacak.

18-25 YAŞ ARASI ŞARTI NEDİR?

-Polis Akademisi öğrenci adaylarının, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınması kaydıyla 1 Ekim 2023 itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 1 Ocak 2023 itibarıyla 26 yaşından gün almamış olması şartı aranacak.

BOY KRİTERİ;

-Aday kadınların 162 santimetreden kısa boylu olmaması gerekir.

-Aday erkeklerin 167 santimetreden kısa boylu olmaması gerekir.

-Beden kitle indeksinin 18-27 arasında olması gerekir.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı