Şehir Hatları, tarihinde ilk kez kadın kaptanına kavuştu. Yolcularına deniz ulaşımında güvenilir ve konforlu bir seyahat sunan şehir hatlarında yeni dönem başladı.

İş hayatına grafiker olarak başlayan Buse Özge Yılmaz, deniz sevdasından hiç vazgeçmedi. 2019 yılında Gemicilik Sertifikası, 2021 yılında ise Kaptanlık Sertifikası aldı ve 2019-2021 yılları arasında gemici olarak, 2021-2023 yıllarında ise yat kaptanı olarak görev yaptı.

Haberdenizde.com’a konuşan Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, “Cinsiyet kavramını ortadan kaldırdıktan sonra herkes iş başvurusu yapabilir duruma geldi. Şu anda kaptan olarak işe başlayan arkadaşımız da başvurusunu yaptı ve gerekli şartları sağladığı için ekibimizin bir parçası oldu. Şehir Hatları tarihinde ilk kez bir kadın kaptanının görev almasından dolayı mutluluk duyuyorum, bu aynı zamanda büyük bir vizyonun da parçası. Bu işler her zaman bir liderle başlıyor. Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun fırsat ve cinsiyet eşitliği konusundaki duruşunu ve vizyonunu artık hepimiz biliyoruz ve bu bizlere de yansıyor. Her birimiz kendi alanlarımızda cinsiyet ve fırsat eşitliğini uyguluyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Editör: Habererk Haber Merkezi