İstiklal Caddesi'nde yaptığı terör saldırısından sonra tutuklanan terörist Ahlam Albashır'ın kullandığı telefon hattına ait arama kayıtları, cevapsız iki adet aramadaki sırrı açığa çıkardı. Albashır'ın saldırısının yaşandığı günün akşamında, yakalanmadan saatler önce telefonda "Amcam" olarak kayıtlı yabancı bir hattın bir buçuk saat arayla iki defa aradığı, ancak aramalar açılmadığı için görüşme yapılmadığı tespit edildi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin haberine göre, terörist Ahlam Albashır, "+38" ile başlayan yabancı telefon hattını akşam saat 20.01'de ve 21.38'de iki kere aradı. Fakat aramaları cevapsız kaldı. Albashır'ın kullandığı telefon hattında Amcam, Ahmet ve Sağlığım isimleriyle üç kişinin kayıtlı olduğu da belirlendi. Telefon hattında "Ahmet" olarak kayıtlı olan kişinin; patlamadan sonra terörist Ahlam Albashır'ı bir taksiyle gittiği Esenler'den alarak Küçükçekmece'deki adrese götüren ve yakalanarak tutuklanan göçmen kaçakçısı Ahmed Jarkas olduğu iddia ediliyor.

Ahmed Jarkas'ın saldırıdan sonra terörist Ahlam Albashır'ı Esenler Meydanı'nda karşıladığı ve taksinin parasını da Ahmed Jarkas'ın ödediği de saptandı. Sır arama kayıtlarının incelemesi devam ediyor.

Editör: Yadigar Hanım