Sadece başkent Roma’nın ziyaretçi sayısının 30 milyon turist olacağı açıklandı.

İtalya ekonomisi açısından, ülkeye turist gelmesi olumlu bir gelişim olsa da gelen turistlerin fazlalığı Romalıları oldukça endişelendiriyor. Yaşamlarının eskisi gibi olmadığı, kalabalıktan dolayı yaşam alanlarının kısıtlandığı ve zorlaştığını belirten Romalılar bu durumdan pek memnun değil.

Buna Roma kentinin altyapı hizmetlerinin yetersiz olması da eklenince Roma vatandaşları memnuniyetsizliklerini dile getirdi.

İtalya’nın başkenti Roma eski bir uygarlık ve eski bir altyapıya sahip. Roma’da sadece 2 adet metro hattı var. Yeni bir hat oluşumu için yapılan kazı çalışmaları esnasında bulunan tarihi eserlerden dolayı 3.hat inşası durduruldu. Zayıf kalan metro hattından dolayı kentte trafik oldukça fazla. İtalya’da haber vermeden başlatılan ulaşım araçlarındaki “sciopero” yani grevlerden sebep Romalılar ve gelen turistler mağdur olmuş durumda. Gündelik hayat koşuşturmacası içinde bile zorluklar yaşayan Romalılar bu durumdan oldukça muzdarip.

Romalı bir vatandaşın, gelen turist sayısı ile ilgili düşünceleri de bunu onaylıyor, “Turist sayısı normal olursa memnun oluruz ama giderek daha fazla turist olması aksiliklere yol açıyor.”

Daha öncelerde Venedik’te de fazla turist sorunu yaşayan İtalyanlar bunun için gerekli önlemleri almıştı. İtalya’yı en çok ziyaret eden turistler arasında ilk sırada olanlar Amerikalılar.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı