AKP, Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin’e belediye meclis üyeliği, grup başkanlığı, başkanvekilliği gibi görevlerde işbirliği yapmayı teklif ettiğini açıkladı.

Bekin, İstanbul’da Arnavutköy, Sultangazi, Sultanbeyli; Ankara’da Pursaklar belediyelerinin AKP’den talep ettiklerini belirtti. AKP ile Yeniden Refah Partisi arasındaki ittifak görüşmeleri henüz sonuçlanmadı. Görüşmelerin durmasının ardından AKP ve Yeniden Refah heyetleri tekrar bir araya geldi.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, pazartesi günü AKP heyetiyle yaptığı görüşmede bazı açıklamalarda bulundu. Milliyet gazetesinden Didem Özel Tümer’in sorularını yanıtlayan Bekin, “Türkiye genelinde oy oranlarımızın yüzde 5’i aştığını ve AKP’nin de bu desteğe bazı illerde ihtiyacı olduğunu” ifade etti.

AKP’NİN TEKLİFİ

Bekin, “Son görüşmede AKP’nin Ankara, İstanbul başta olmak üzere 10 büyükşehirde kendilerine destek istediğini” söyleyerek, şöyle devam etti: “‘Her şey tek taraflı olamaz’ dedik. Biz onları tek taraflı destekleyecek olursak bunu teşkilatlarımıza nasıl anlatacağız. Somut tekliflerimizi sunduk, ‘zaman azalıyor’ dedik. Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşüp karar verecekler.” Bekin, “AKP’nin belediye meclis üyeliği, grup başkanlığı, başkanvekilliği gibi görevlerde işbirliği yapmayı önerdiğini” dile getirerek, “Genel seçimde başka bir partinin listesinden aday olmadık, belediye seçiminde de başka bir partinin listesinden aday olmak doğru değil. Biz hiçbir partinin arka bahçesi olmayı istemiyoruz” dedi.

YENİDEN REFAH’IN TALEPLERİ

Bekin, AKP’nin 2019’da MHP için bazı yerlerde adaylarını çektiğini hatırlatarak, Yeniden Refah’ın taleplerini şöyle sıraladı: “Büyükşehirlerde istediğimiz ilçeler var; İstanbul, Ankara’da. İstanbul’da Arnavutköy, Sultangazi, Sultanbeyli; Ankara’da Pursaklar… Oy potansiyelimizin yüksek olduğu yerler. Mesela Malatya’da çok iddialıyız, orayı alabiliriz, orada da AK Parti adayını geri çekebilir. Konya gündeme gelmedi. Sürpriz adaylarımız olabilir."

CHP'li başkan kendi partisinden kalan borcu astı CHP'li başkan kendi partisinden kalan borcu astı

SON KARAR ERBAKAN’DA

Doğan Bekin, AKP’den bu hafta içinde taleplerine ilişkin bir yanıt beklediklerini, kendileri için son sözü söyleyecek kişinin de Fatih Erbakan olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber merkezi