Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde kullanılacak oy pusulasında ittifakların ve siyasi partilerin yerini belirlemek amacıyla YSK'de kura çekimi yapıldı. İki aşamalı yapılan kura çekiminde önce ittifakların birleşik oy pusulasındaki yerleri belirlendi. Buna göre, Cumhur İttifakı 8'inci, Emek ve Özgürlük İttifakı 9'uncu, Millet İttifakı 18'inci, Ata İttifakı ise 19'uncu sırada yer alacak.
İttifakların kendi içindeki sıralamada ise Ata İttifakı'nda Adalet Partisi 1, Zafer Partisi 2'nci sırada; Cumhur İttifakı'nda Büyük Birlik Partisi 1, AK Parti 2, Yeniden Refah Partisi 3, MHP 4’üncü sırada; Millet İttifakı'nda Gelecek Partisi 1, Demokrat Parti 2, Demokrasi ve Atılım Partisi 3, CHP 4, İYİ Parti 5, Saadet Partisi 6'ıncı sırada; Emek ve Özgürlük İttifakı'nda ise Yeşil ve Sol Parti 1, Türkiye İşçi Partisi ise 2'inci sırada yer alacak.
Seçimlere tek başına girecek olan siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri ise şöyle; Yeni Türkiye Partisi 1'inci sırada, Türkiye Değişim Partisi 2'inci sırada, Millet Partisi 3'üncü sırada, Hak ve Özgürlükler Partisi 4'üncü sırada, Sosyalist Güç Birliği İttifakı 5'inci sırada, Genç Parti 6'ncı sırada, Memleket Partisi 7'nci sırada, Büyük Türkiye Partisi 10'uncu sırada, Adalet Birlik Partisi 11'inci sırada, Anavatan Partisi 12'nci sırada, Yenilik Partisi 13'üncü sırada, Halkın Kurtuluş Partisi 14'üncü sırada, Milli Yol Partisi 15'inci sırada, Vatan Partisi 16'ncı sırada, Güç Birliği Partisi 17'nci sırada, Bağımsız Türkiye Partisi 20'nci sırada.

Kaynak: dha