Kurultay gündem maddeleri tamamlanıncaya kadar aralıksız devam edecektir yeterli çoğunluk sağlanamadığı taktirde iyi Parti beşinci olağanüstü kurultayı aynı gündemle 04 Mayıs 2024 tarihinde cumartesi günü aynı yer ve aynı saatte yapılacaktır.

Doğu Perinçek AKP ve CHP'nin görüşmelerini övdü! Doğu Perinçek AKP ve CHP'nin görüşmelerini övdü!

Iyi-41

İyi Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nın arka planı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Eylül 2023'te Fatih Altaylı ile yaptığı programda, 81 ilde ittifaksız aday çıkaracaklarını açıkladı. Akşener, 18 Eylül'de "GİK'imizin de aldığı karar ki ben de aynı fikirdeyim, biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Dolayısıyla ittifak sistemini reddediyoruz ve ittifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz" açıklamasında bulundu. Kasım 2023'te CHP genel başkan Özgür Özel, İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener'i ziyaret ederek iş birliği teklifi sundu fakat 4 Aralık 2023'te İYİ Parti, CHP'nin yerel seçimde iş birliği teklifini reddettiğini açıkladı.

2024 yerel seçimlerinde aldığı %3,76 oy oranıyla tartışılan İYİ Parti'de Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'ın görevinden istifa ederek Genel Başkan Meral Akşener'i de istifaya davet etti. Gelişen olaylar sonucu parti olağanüstü kurultaya gitme kararı aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıklarken, Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Mehmet Tolga Akalın resmen aday olduğunu duyurdu

Editör: Habererk Com