MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ittifaklarla ilgili Beyaz Gazete'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yalçın, "İttifaklar konusunda iktidar partileri olarak önemli söylemler ve adımlar atıyorsunuz. İyi Parti'ye Sn. Bahçeli “Evine dön.” çağrısı yaptı. Beklenen geri dönüş olmadı mı yoksa her an her şey olabilir mi?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Bilindiği gibi, gerek MHP ve gerekse Ak Parti milliyetçi ve muhafazakâr kitlelere hitap eden partiler. Dolayısıyla Cumhur İttifakının tavrı da milliyetçi, muhafazakâr mukaddesatçı bir çizgide yürüyor. Resmen olmasa bile fikir ve inanç tabanında buluşan siyasi partilerin, bilhassa ülkenin menfaatleri ve milletin bekası söz konusu olduğunda, politik bir potada olmasa bile bir fiilî konsensüste buluşmaları beklenir. Bugün Türkiye önemli bir dönemden geçiyor, içeride ve dışarıda millî mutabakatla yola devam edilmesini gerektiren önemli sorunları var. Bu konuda milliyetçi ve muhafazakâr çizgide olduğunu öne süren partilerin, Marksist ve bölücü kulvardaki partilerle -bırakınız ittifakı- asgari düşünce birliği içinde bile olmaları mümkün değildir. Sayın Genel Başkanımızın İYİ Parti'ye çağrısı da bu partinin milliyetçilik iddialarıyla alakalıdır. 'Madem milliyetçi düşünce iklimine ait olduğunuzu öne sürüyorsunuz, yeriniz ve yuvanız HDP/PKK ile yol arkadaşlığı eden CHP'nin yanı olmamalıdır!' anlamındadır. Sayın Bahçeli söz konusu çağrısını birden fazla defa tekrarladı. Gerisi bu çağrıya muhatap olanların bileceği iş… Biz oturup bu konuda çetele tutacak değiliz."

Yalçın'a, "Keza Saadet Partisiyle olası bir ittifaka hazır mısınız?" sorusu soruldu.

Yalçın ise şu cevabı verdi:

"Cumhur İttifakının sorumlu ve özenli bir üyesi olan MHP adına bu konuda şahsen topa girmenin doğru olmadığını düşünüyorum. İsterseniz başka sorulara geçelim."

Editör: TE Bilişim