İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, Medyascope’ta Ali Deniz Çakır’ın sorularını yanıtladı. Coşkun, partisinin 2024 Yerel Seçimleri’nde nasıl bir yol izleyeceğini, “hür ve müstakil” duruşunun toplumda nasıl karşılandığını ve CHP’yle aralarında yaşanan gerginliği anlattı.

Coşkun, İYİ Parti’nin İstanbul’da iddialı olduğunu ve kazanmak için çalıştığını söyledi. “Bir siyasi parti, başkasına kazandırmak ya da kaybettirmek için değil, kendisi kazanmak için yola çıkar” diye ifade etti.

“‘Hür ve müstakil’ kararı alınmadan önce işbirliği taraftarıydım”

Coşkun, “hür ve müstakil” kararı alınmadan önce işbirliği taraftarı olduğunu ancak sahadan aldığı geri dönüşlerle fikrini değiştirdiğini belirtti. “Sokakta konuştuğumuzda yanıldığımızı gördük. Sokak her zaman doğruyu söyler” diye konuştu.

“CHP 2019’da ittifak ruhuna uymadı”

Coşkun, 2019 Yerel Seçimleri’nde CHP’yle kurdukları ittifakın sorunlu olduğunu ifade etti. “2019’da ittifak ruhuna uymayan bir CHP gördük. Genel Başkanımızın yaşadığı ilçeyi bile bize vermediler. Bize hiçbir ilçe vermediler. Biz o zaman ittifakı bitirmeliydik ama yerel seçimlere odaklanmıştık. CHP, sonradan bize iki tane genel müdürlük vermek zorunda kaldı. Belediyeyi iki tane danışmanla yönettiklerini gördük” dedi.

İYİ Parti’den istifa eden İBB Meclis Üyesi İbrahim Özkan’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla görüştüğünü söyleyen Coşkun, bu görüşmelerden Meral Akşener’in haberdar olmadığını söyledi. Coşkun, görüşmelerin sonucunda CHP’nin İYİ Parti’yi yancı olarak gördüğünü ve ittifak yapmak istemediğini anladıklarını kaydetti.

Coşkun, İYİ Parti Teşkilatı’nda Ekrem İmamoğlu’na karşı bir tepki olduğunu dile getirdi. “Tepki var ama yeni değil. 2019 seçimlerinden sonra da ‘Keşke İmamoğlu’na oy vermeseydik’ diyen çok kişi duyduk. Bu dönem daha çok duyuyoruz” dedi.

“İstanbul’da ulaşım büyük bir sorun”

Coşkun, İYİ Parti’nin sokağın nabzını tutan bir parti olduğunu söyledi. İstanbul’da vatandaşların en çok ulaşımdan şikâyet ettiğini belirten Coşkun, “İstanbul’da ulaşım korkunç bir sorun. Özellikle iş çıkış saatlerinde İstanbul yaşanmaz bir yer. Vatandaşa sorduğumuzda da ilk şikâyet ettikleri şey trafik” dedi.

“Erdoğan döneminde ayakta kalan tek partiyiz” Coşkun, Medyascope izleyicisinin “İYİ Parti kaybederse ne yapacak?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Öyle bir ihtimal yok. Erdoğan döneminde ayakta kalan tek parti biziz. İki kere yüzde 10 barajını geçtik. Hiçbir parti Erdoğan döneminde ayakta kalamadı. Bizim oylarımız hep artıyor. Biz seçime yüzde 10’la giriyoruz.”

Adayını çeken BBP, MHP'yi destekleyecek Adayını çeken BBP, MHP'yi destekleyecek

Coşkun, son yerel seçimlerde aldıkları oyun altına düşerlerse başarısız sayılacaklarını söyledi.

“Teşkilattan ‘Buğra Kavuncu aday olsun’ diye çok talep var” İYİ Parti’nin İBB adayının ocak ayının sonuna kadar belli olacağını söyleyen Coşkun, teşkilattan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu’nun adaylığına yönelik çok talep olduğunu ancak sanayi ve spor camiasından da potansiyel adaylar olduğunu ifade etti.

Coşkun, İYİ Parti’nin İBB adayının tanınmış, her kesime hitap edebilen ve İstanbul sevdalısı biri olması gerektiğini vurguladı.

“İstanbul’da Zafer Partisi’yle ortak aday çıkarma ihtimalimiz yok” Yerel seçimlerde Zafer Partisi’yle ittifak yapma ihtimalleri hakkında konuşan Coşkun, şunları söyledi:

“İstanbul’da Zafer Partisi’yle ortak aday çıkarma ihtimalimiz yok. Biz İstanbul’da kendi adayımızla yarışacağız. Zafer Partisi’yle ittifak yapmak isteyen ilçelerimiz olabilir. Biz de onlara destek verebiliriz. Ama İstanbul’da ortak aday çıkarmayı düşünmüyoruz.”

Kaynak: medyascope- Ali Deniz Çakır