İYİ Parti İstanbul il kongresi, ilçe kongrelerinden sonra Nisan veya Mayıs ayında yapılması bekleniyor.

Eski İl başkanı Ersin Beyaz, İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’le yaptığı görüşmede danışmanlık görevinin basit kaldığını, yeniden İl başkanı olmak istediğini aktardı. Akşener’in ise hem Buğra Kavuncu’yu hem de Ersin Beyaz’ı sevdiğini, bu iki isimle de çalışabileceğini söylediği iddia edildi. Bu açıklama üzerine kulislerde, Eski İl başkanı Ersin Beyaz’ın Buğra Kavuncu’nun karşısına aday olarak çıkacağını söylediği konuşulmaya başlandı.

Öte yandan Samet Reis’in sürekli yarı yolda bıraktığı, bir önceki kongrede aday olan Ali Çolak’ın aday olmayacağı ve Eski İl başkanı Ersin Beyaz’ı destekleyeceği gelen bilgiler arasında.

Bilindiği gibi Buğra Kavuncu, İstanbul’da ilk göreve başladığı zaman Akşener’in bizzat ataması ve beraberinde milletvekilleri ve GİK üyelerinin açık desteği ile kongreyi kazanmıştı. Kavuncu’nun yapılacak kongrede milletvekilleŕi ve GİK üyelerinin desteği olmadan yarışacağı ve tekrar seçilmesinin çok zor olduğu ifade ediliyor.

Kavuncu’nun İmamoğlu ile derin hukukuna rağmen, özellikle ilçelerin iş talepleri karşılanmaması ise işini daha da zora sokacak gibi gözüküyor.

Akşener’in dostum dediği ve severim dediği birçok ismin tasfiye edildiği düşünüldüğünde Ersin Beyaz’ın aşırı dikkatli olmasını ve verilen sözlerin onlar nazarında hiçbir öneminin olmadığını hatırlatmak isteriz.

Editör: TE Bilişim