İbrahim Özkan ve Oktay Vural’ın ‘Muharrem Erkek’ krizi CHP, dün Muharrem Erkek’i Çanakkale Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan etti.

Bu haber, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural’ı, geçen hafta partisinden ayrılan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’a sert bir şekilde eleştirmeye götürdü.

Vural, sosyal medyada Özkan’ı ‘arka kapı diplomatı’ olarak nitelendirdi ve Özkan’ın Erkek’in adaylığı kesinleşmeden önce İYİ Partili bir belediye meclis üyesine makam vaat ederek istifasını istediğini iddia etti.

Vural, “Bu bilgiyi nereden aldı? Kimden duydu? Kimin eli kimin cebinde anlamadım…” diye yazdı. İbrahim Özkan ise Vural’ın suçlamalarına cevap verdi ve istifa talebinin meclis üyesinden geldiğini söyledi.

Zafer Partisi MHP'yi övdü Zafer Partisi MHP'yi övdü

Özkan, “Komplo kuran meclis üyenizin isteğini CHP’nin ilgili yerel yönetimler başkan yardımcısına aktardım” dedi.

Özkan, Vural’a şunları sordu: “Siz bağımsız ve özgür olduğunuz için oğlunuz Ankara BB’de işe devam ediyor mu? İYİ Parti’de afiş asan, broşür dağıtan birçok çalışkan genç varken, diğer oğlunuzu nasıl İYİ Parti TBMM grubuna danışman yaptınız? Bunu hangi siyasi etikle savunabilirsiniz?”

Kaynak: Haber merkezi