İYİ Parti, yerel seçimlere ‘bağımsız ve özgür’ bir şekilde katılma kararını aldıktan sonra parti içinde çalkantılar bitmiyor. İYİ Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Erdinç Bayraktar ve yönetim kurulu, Ekrem İmamoğlu’nu desteklediklerini açıkladılar ve görevlerinden ayrıldılar.

Özgür Özel yerel seçim sonuçları hakkında konuştu Özgür Özel yerel seçim sonuçları hakkında konuştu

İYİ Parti İstanbul İl Yönetimi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı aday gösterme kararı aldığı için parti üyelerinden tepki gördü. Partide İmamoğlu’nu desteklemek isteyenler toplu halde istifa ederek Zeytinburnu’na geçtiler. Zeytinburnu İlçe Başkanı Erdinç Bayraktar, ekibiyle birlikte İmamoğlu’na destek olmak için istifa ettiklerini duyurdu. Erdinç Bayraktar, istifa gerekçesini sosyal medya hesabından paylaştığı video ile anlattı. İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana kendisine verilen tüm görevleri yerine getirdiğini söyleyen Bayraktar, yerel seçimlerde İstanbul ve Zeytinburnu’nun işbirliği içinde olması gerektiğini savundu.

İYİ Parti Genel Yönetim Kurulu’nun ‘Seçimlere bağımsız ve özgür katılma’ kararı almasıyla kalbinin kararsız kaldığını belirten Bayraktar, şöyle devam etti: “Kalbim İstanbul için Ekrem İmamoğlu’na tam destek vermemizi istiyordu. Arkadaşlarımla yaptığım görüşmeler sonucunda 15 Şubat’ta ilçe başkanı olarak birçok arkadaşımla birlikte ilçe yönetimindeki ve partideki görevlerimizden ayrılıyoruz. 2019’dan beri İstanbul’u daha iyi yapmak için İstanbul’a gönül vermiş, çalışmaları ve vizyonuyla İstanbul ve tüm Türkiye’de beğeni kazanmış Sn. Ekrem İmamoğlu’na arkadaşlarımla ve arkadaşlarımızla Türkiye’nin özlediği idealler doğrultusunda destek vereceğimizi bildiriyoruz. Ekrem İmamoğlu ile tam gaz ileri diyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi