Altılı Masa, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı adayını açıklamıştı. İYİ Parti lideri Akşener’in önce masadan kalkması ağır eleştirilerde bulunması ve ardından masaya dönerek CHP liderinin adaylığını onaylaması milliyetçi çevreler başta olmak üzere İYİ Parti’de de eleştirilere sebep oldu.

Şu ana kadar aykırı sesler yükselmedi ancak gelecek hafta düzenlenecek bir basın toplantısıyla rahatsızlıkların dile getirileceği iddia edildi.

Serbestiyet’ten Hilal Köylü’nün haberine göre, Bu isim İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu. Ağıralioğlu, Akşener’in masadan ayrılıp döndüğü süreci hatırlatarak şöyle dedi:

“25 yılda yemediğimiz küfürleri 3 günde yedik. Bizden bir özür dileyen oldu mu? Hayır. Yaşananları telafi eden oldu mu? Hayır. Sonra da çıkıp istişareden, müzakereden söz ediyorlar. Bunu kabul etmemiz söz konusu değil.”

Hilal Köylü, Ağıralioğlu’nun bunları söylerken çok sayıda İYİ Partilinin, milletvekili adaylığı başvurusu için Ankara’ya geldiğini aktardı. Kimi Meclis Grubunda hatıra fotoğrafı çektiriyor; “Bu dönemde son grup toplantımız. Gerilim, kavga geçmişte kalsın. Kazanmaya odaklanalım” diyordu.

Hilal Köylü konuyla ilgili haberine şöyle devam ediyor:

“İyi Parti meclis grup toplantısı çıkışında herkesin merakla sorduğu soruyu buraya not düşmek gerekiyor: Yavuz Ağıralioğlu İyi Parti’den istifa mı edecek?

Ağıralioğlu bu soruya “Pazartesi ya da Salı açıklama yapacağım. Ben şimdi milletvekili adaylığıyla ilgilenmiyorum. Millete verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyorum” yanıtını verdi.

Sonra öğrendik ki Ağıralioğlu, İyi Parti lideri Akşener’le görüşmüş, Akşener’in masadan kalkıp da yeniden masaya döndüğü süreçte CHP cephesinden İyi Parti’ye yöneltilen eleştirilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş. Ağıralioğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının Altılı Masa’ya dayatıldığını düşünüyor; CHP’nin “istişare ve müzakere” ilkelerini çiğnediğini, böyle yaparak da AK Parti’ye benzediğini söylüyor. Ağıralioğlu, İyi Parti’de CHP’ye duyulan öfkeyi “Dayatmaları doğru bulmuyoruz” sözleriyle özetliyor.

Ağıralioğlu’nun istifa edip etmeyeceği sorusuna İYİ Partililer, “Kendi kararı olacaktır ama o istifa etmektense mücadeleyi tercih eder” yanıtı veriyor.”

Editör: Gökçe Sevim