27 Nisan’da yapılması planlanan olağanüstü kurultay etrafında tartışmalar devam ediyor. Genel başkan adayı Koray Aydın’ın, kurultayın ertelenmesi için çabalar olduğunu belirtmesine karşılık, diğer aday Müsavat Dervişoğlu bu iddiaları reddetti. Dervişoğlu, kurultayın ertelenmesinin söz konusu olmadığını ve böyle bir girişimin partiyi olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

İYİ Parti’nin 27 Nisan’da olağanüstü bir kurultay düzenleme kararı aldığı biliniyor. Kurultayın ertelenmesi yönündeki iddialara Müsavat Dervişoğlu’ndan yanıt geldi. Dervişoğlu, Genel Başkan Meral Akşener’in liderlik görevini bırakmayacağını ve kurultay kararının değiştirilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Erdoğan’lı çay sohbetine YRP davet edilmedi Erdoğan’lı çay sohbetine YRP davet edilmedi

Sözcü gazetesine açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, genel başkanın bu kritik dönemde partinin başında kalması gerektiğini savunanların olduğunu, ancak milletvekilleri ve parti yöneticilerinin bu düşüncelerini genel başkanla paylaşmalarının ardından spekülasyonların oluştuğunu belirtti. Dervişoğlu, olağanüstü kurultayın iptal edilmesinin zararlı olacağını ve bunun mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi