Sinan Ateş’in yazışmaları ortaya çıktı! Sinan Ateş’in yazışmaları ortaya çıktı!

İYİ Parti’nin CHP ile ittifak yapmama kararının ardından parti resmen dağılıyor. İttifaksız başarılı olunamayacağını söyleyen bazı vekiller istifa etti. Meral Akşener’in de istifaya zorladığı vekiller oldu.

Son olarak Ankara milletvekili Yüksel Arslan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Mansur Yavaş’ı destekleyeceğini söyleyerek istifa etti.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre ilçelerin parti örgütlerinin Mansur Yavaş’a çalıştığı ve CHP ile el altından pazarlık yaptığı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Parti yöneticileri, başta Polatlı ve Gölbaşı örgütleri olmak üzere Ankara’dan toplu istifaların gündeme geleceğini iddia ediyor. Partiden 5 bin kişinin üzerinde kopuş yaşanacağına işaret eden yöneticiler, Akşener’in Yavaş’a yakın isimleri “biçeceğini” öne sürüyor. Ayrıca, partiden dört milletvekilinin de ilerleyen günlerde Yavaş’a yakınlığı nedeniyle istifasını vereceği ifade ediliyor. Söz konusu dört milletvekilinin arasında Manisa milletvekili Şenol Sunat’ın da adı geçiyor.

Editör: Habererk Haber Merkezi