31 Mart’ta Kemer Belediye Başkanlığına aday olmak isteyen eski İYİ Parti Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Çelik, 400 dostuyla beraber partiyi bıraktığını duyurdu.

MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması

İYİ Parti’de yerel seçimlere yaklaşırken heyecanlı anlar sürüyor. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Kemer Belediye Başkanlığı için Mustafa Gül’ü aday gösterdi ve bu karar eleştirilere yol açtı. Gül’ün aday ilan edilmesinin ardından, eski İYİ Parti Kemer İlçe Başkanı ve Kemer Belediye Başkanlığına aday olmak isteyen Hüseyin Çelik ve 400 dostu partiden ayrıldı.

“PARTİDEN ÇIKIYORUZ”

Çelik şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz ki, İYİ Parti’nin kurulduğu günden beri maddi ve manevi olarak katkıda bulunuyoruz. Son 3,5 yıldır da ilçe başkanlığı görevini yürüttüm. Ekim ayının başında da yönetim kurulumuzun ve arkadaşlarımızın ortak kararıyla belediye başkanlığına aday olmak için görevimi bıraktım. İYİ Parti tüzüğümüze göre, yönetim kurulumuzdan bir arkadaşımızın ilçe başkanı olması gerekirken, il başkanımızın emriyle bir bekleyiş sürecine girdik. Sonra 22 asil ve 22 yedek olmak üzere 44 seçilmiş yönetim kurulu üyemiz ile hiçbir şey danışılmadan dışarıdan bir ilçe başkanı getirildi. Geçen yıl yapılan kongrede, Kemer’de yaşayan teşkilat üyelerimizin oylarıyla seçilmiş yönetim kurulu hiçbir neden gösterilmeden dağıtıldı. Yerine toplama bir yönetim kuruldu. Bu antidemokratik-biz dedik oldu mantığı aday belirleme sürecinde de sürdü. Bu süreçten memnun olmadığımızı ve yapılan yanlışları hem il başkanlığına hem de genel merkez yöneticilerimize hiyerarşi kuralları içinde ayrıntılarıyla anlattık. Ama ne yazık ki hiçbir olumlu sonuç alamadık. Biz İYİ Parti’de demokrasi ve danışma kültürünü bulacağımızı umarak siyaset yapmaya karar verdik. Ama bugün geldiğimiz noktada, bu beklentilerimizin bir hayalden öteye gidemediğini yaşayarak gördük. Bu yüzden, bugün bizimle aynı düşüncede olan yaklaşık 400 İYİ Parti üyesi arkadaşımızla beraber partiden çıkıyoruz” dedi.

Kaynak: kemergözcü- Şüheda Partal