Zonguldak-Karadeniz Ereğli’de daha önce belediye başkanlığı görevini üstlenmiş, fakat sonrasında çete suçlamaları nedeniyle siyasi yasak almış olan Murat Sesli’nin isimdaşı kuzeni, İYİ Parti tarafından belediye başkan adayı olarak duyuruldu. Daha önce AKP’den belediye başkanı seçilen ve “çete üyeliği ve hürriyeti tahdit” suçlarından mahkum edilerek siyasi yasaklı hale gelen Murat Sesli’nin kuzeni, 31 Mart Yerel Seçimleri için İYİ Parti’nin adayı olarak belirlendi.

Siyasi yasaklı olan Sesli, kuzeniyle birlikte seçim kampanyası yürüttüğünü ve seçimlere katılmak için herhangi bir yasal engellerinin olmadığını ifade etti. Murat Sesli, bağımsız ve sonrasında AKP’li olarak belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde, yeniden aday gösterildikten kısa bir süre sonra 2009 yılında gözaltına alındı ve Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi. 2012 yılında 7 yıl 7 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı ve bu cezanın bitiminden sonra 5 yıl süreyle “seçilme” yasağı aldı.

Yargıtay, Sesli’nin “görevi kötüye kullanma” suçuyla ilgili cezasını bozarken, “çete üyeliği ve hürriyeti tahdit” suçlarından verilen hapis cezasını onayladı. Böylece Sesli’nin 6 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası kesinleşti. 2028 yılına kadar aday olamayacak olan Sesli, yedi yıl kaçak yaşadıktan sonra 2020’de teslim oldu ve Sincan Cezaevi’ne gönderildi. Koronavirüs salgını sırasında yapılan infaz yasası düzenlemesi sayesinde serbest bırakılan Sesli’nin, denetimli serbestlik süresi 2024’te sona erdi ve aday olma yasağı 2028’e kadar devam etti.

Erdoğan talimatı verdi. AKP'de şimdi neler olacak? Erdoğan talimatı verdi. AKP'de şimdi neler olacak?

Yasaklı Sesli’nin isimdaşı kuzeni, İYİ Parti’nin Karadeniz Ereğli Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Yasaklı Sesli ise seçim çalışmalarına devam ediyor ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e teşekkürlerini iletti. 15 yıl süren hukuk mücadelesinden bahseden Sesli, Karadeniz Ereğli’yi çok sevdiğini ve halkın kendilerinin belediyecilik ve hizmet anlayışını bildiğini belirterek, seçimleri kazanacaklarına inandığını ifade etti.

Kaynak: Kısa Dalga- Dilek Gedik